własnie znalazlam te strone..jestescie moja ostania deska ratunku:(,nie umiem niemickiego w ogole..ucze sie tylko ang. i wloskiego,niestety chodze do lo i jestem zmuszona do nauki niemieckiego i za tym idzie odrabiania wszelkich prac zeby miec jakiekolwiek dobre stopnie, tylko ze ja naprawde nic z niemeickiego nie potrafie:( pomozcie bo musze jutro w prau zdaniach opowiedziec o swoich wakacjach w czasie przeszłym prefekt..przepraszam ze sie tak wysluguje ale jakby ktos mi pomogl to wielkie dzieki!! najbardziej zalezalo by mi na takich zdaniach:
Moja wakacje były bardzo udane. Na poczatku zapisałam się na kurs prawa jazdy i nauczyłam sie jezdzic samochodem. Pozniej pojechałam z moja przyjaciólka pod namiot na Mazury. Swietnie sie bawilam: kapalam w jeziorze, pieklam kielbaski i na ognisku. w Sierpniu pojechalam nad morze: opalalam sie,plywalam w morzu,chodzilam na dyskoteki i spotykalam z przyjaciolmi. Wakacje spedzilam cudownie, szkoda ze byly tak krotkie..
lub cos w podobie obojetne!!!!!!!!!!!!!!!!! tylko jak jakies zmiany to prosze z tlumaczeniem na polski...strasznie bede wdzieczna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!