poooomocy!!!

Temat przeniesiony do archwium.
własnie znalazlam te strone..jestescie moja ostania deska ratunku:(,nie umiem niemickiego w ogole..ucze sie tylko ang. i wloskiego,niestety chodze do lo i jestem zmuszona do nauki niemieckiego i za tym idzie odrabiania wszelkich prac zeby miec jakiekolwiek dobre stopnie, tylko ze ja naprawde nic z niemeickiego nie potrafie:( pomozcie bo musze jutro w prau zdaniach opowiedziec o swoich wakacjach w czasie przeszłym prefekt..przepraszam ze sie tak wysluguje ale jakby ktos mi pomogl to wielkie dzieki!! najbardziej zalezalo by mi na takich zdaniach:

Moja wakacje były bardzo udane. Na poczatku zapisałam się na kurs prawa jazdy i nauczyłam sie jezdzic samochodem. Pozniej pojechałam z moja przyjaciólka pod namiot na Mazury. Swietnie sie bawilam: kapalam w jeziorze, pieklam kielbaski i na ognisku. w Sierpniu pojechalam nad morze: opalalam sie,plywalam w morzu,chodzilam na dyskoteki i spotykalam z przyjaciolmi. Wakacje spedzilam cudownie, szkoda ze byly tak krotkie..

lub cos w podobie obojetne!!!!!!!!!!!!!!!!! tylko jak jakies zmiany to prosze z tlumaczeniem na polski...strasznie bede wdzieczna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
wyszukiwarka ten temat pojawial sie juz chyba kilkunastokrotnie w ciagu ostatniego tygodnia
lukasz przejzalam wszytko..i zaden mi nie pasuje,tzn moze sie do mnie nauczycielka doczepic ze ktos mi napisal ze to nie moje wakacje..,a wole sie jej nie narazac:( a jak juz jest cos napisane ladnie o wakacjach to ja tego nie rozumiem:( poza tym musze sie tego nauczyc mowic, wiec przydalby sie proste zdania :( dzieki za odp
niag dzieki!jestem malo spostrzegawcza na to wychodzi... moze to z tego stresu ze jutro polegne a mam niezbyt mila nauczycielke..:( ide poskladac po paru zdanaich w calosc zeby pasowalo i sie uczyc..jescze raz wielkie dzieki
Łukasz podaje rozwiązanie, a mi się dostaje dzięki... :)
Das nennt man "Zusammenarbeit" ;)
Przetlumaczylam-prosze bardzo:

Meine Sommerferien sind super gewesen. Ich habe beschlossen den Führerschein zu machen und habe endlich gelernt mit dem Auto zu fahren. Später bin ich mit meiner Freundin zelten gewesen. Masuren sind wunderschön. Ich hatte sehr viel Spaß, ich habe im See gebadet und Würstchen gegrillt. Im August bin ich ans Meer gefahren. Ich lag in der Sonne, habe gebadet und die Discos besucht. Ich habe mich auch oft mit Freunden getroffen, Ich habe meine Sommerferien fantastisch verbracht, leider sind sie zu kurz gewesen.
Darf ich?

Meine Sommerferien sind super gewesen. Ich habe beschlossen, den Führerschein zu machen und habe endlich gelernt, mit dem Auto zu fahren. Später bin ich mit meiner Freundin zelten gewesen. Die Masuren sind wunderschön. Ich hatte sehr viel Spaß, ich habe im See gebadet und Würstchen gegrillt. Im August bin ich ans Meer gefahren. Ich habe in der Sonne gelegen, gebadet und Discos besucht. Ich habe mich auch oft mit Freunden getroffen. Ich habe meine Sommerferien fantastisch verbracht, leider sind sie zu kurz gewesen.

(Zeiten und Satzzeichen)
Katie7 , Mokotwo, nie wiem jak moge wam podziekowac!!! uratowaliscie mnie, jestescie super!!dzięki,dzięki,dzięki,dzięki... i jeszce raz dziękuje!:) fajnie ze jest ktos taki jak Wy, ze mogłam na Was liczyc:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa