WAŻNE!!- POCZTÓWKA

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 35
poprzednia |
PROSZĘ O NAPISANIE POZDROWIEŃ Z WAKACJI DO KOLEŻANKI KTÓRE MUSZĄ ZAWIERAĆ NASTĘPUJĄCE INFORMACJE:
- od 3 dni przebywam w górach
-czas spędzam na wędrówkach
- pogoda jest ładna
- poznałam sympatycznych ludzi z niemiec

POCZTÓWKA DRUGA:
- jestem na wycieczce w paryżu
- z kim pojechałam
- gdzie mieszkam i co już zobaczyłam
- jaka jest pogoda i co planuje jeszcze zoabczyć

PROSZĘĘĘĘ O POMOC TO BARDZO PILNE RATUJCIE!!!!!!!!:((((
Liebe Anna,

einen schönen Gruß aus Zakopane schickt XYZ.
Ich bin im Gebirge seit drei Tage. Das Wetter ist schön -
es ist heiß und die Sonne scheint, so ich viele wendern.
Ich gahbe viele nette Menschen konnengelernt.
Liebe Grüße, deine XYZ
Ich schreibe keine Ansichtskarten, eher SMS, weil es billiger ist.
serdeczne dzięki za przetłumaczenie i prosze o pomoc przy napisaniu drugiej pocztówki z powyższymi informacjami które ma zawierać
pozrdawiam
Lieber Thomas,
einen schönen Gruß aus Paryż schickt XYZ.
Meine Urlaubszeit verbringe ich in Paris - die Hauptstadt der Frankreich. Ich bin hier mit meinem Freund Mathias.
Die Stadt ist sehr schön. Es gefällt mir sehr, besonders das Zentrum. Ich besuche Museum De'Orsay und Pompidou Zentrum. Ich will Wersal sehen auch. Das Wetter ist gut - es regnet nicht, so wir können die Stadt problemlos besichtigen. Wir planen viele Sachen zu besuchen.
Liebie Grüße, dein XYZ.
jeszcze raz dzięki za pomoc
buziaczki pa
Proszę pomóżcie muszę napisać pocztówkę. To naprawdę ważne. Ma być ona do koleżanki z niemiec o informacjach
-że jestem na kursie j.niemieckiego w Berlinie
-że mi sie on podoba
- że wiele się na nim nauczyłam
- no i ja pozdrowić
z góry dziękuje :)
Witaj ;D oto pocztówka... Troszq bardziej rozbudowana ;p

Libe Eva!
Herzliche Grüβe aus Berlin.
Ich bin hier auf einem Deutsch-Kurs mit meiner Klasse. Wir besichtigen viel und verbringen hier eine sehr angenehme Zeit. Das Wetter ist auch schön. Die Sonne scheint und es ist warm. Wir wohnen in einer modernen Jugendherberge am Stadtrand, ziemlich weit auβerhalb.
Ich spreche viel Deutsch. Meine Fortschritte wirst do nach meiner Rückkehr bestimmt bemerken. Ich vermisse dich sehr!!!
Dein(e) XYZ
proszę o pomoc w napisaniu pocztówki z wakacji ale NAD MORZEM.

info:
- jestem/byłam na wakacjach we Włoszech.
- mieszkam/ałam w hotelu
- pogoda jest/ była bardzo ladna, swieci/ło słonce
- morze jest/bylo piekne
- codziennie chodze/lam sie opalac i zwiedzam/lam miasto
- obiady jadłam we wloskiej restauracji
- poznałam wielu wspaniałych mlodych ludzi

nie wiem dokladnie jaki to ma byc czas czy chodziłam i zwiedzialam czy chodze i zwiedzam... ale zaczęte w zeszycie mam tak :
Ich habe meine Sommerferien in Italien verbracht.
jesli ktoś mógłby dostosować do tego zadania czas i pomoc mi - gorąco prosze.
Bardzo chetnie:

Zu Beginn der diesjährigen Sommerferien, die versprochen hatten sonnig zu werden, bin ich mit meiner Familie nach Italien weggefahren, wo ich in einem luxuriösen, mit einer Klimaanlage ausgestatteten Hotel, das sich in einem paradiesischen Städtchen Norditaliens befunden hat, untergekommen bin. Da das Wetter wie versprochen den ganzen vierwöchigen Aufenthalt hindurch mitgespielt hat, konnte ich die meiste Freizeit an der frischen Luft verbringen, indem ich im Meer, das derart klar war, dass man seinen Boden bei jeder Tiefe sehen konnte, halb nackt gebadet oder die Sehenswürdigkeiten jener pittoresken Region besichtigt habe. Einen jeden Tag haben meine Familie und ich in einem italienischen Restaurant zu Mittag gegessen, ohne für das Essen viel bezahlen zu müssen. Ich habe sehr viele junge Menschen kennen gelernt, die auch dort ihren Urlaub gemacht haben.
dziekuje za pomoc.
tylko tutaj zostało uzytych wiele słowek ktorych nie znam i te zdania sa bardzo rozbudowane. czy moglabym prosic o cos mniej skomplikowanego na poziomie podstawowym? wiem, że wybrzydzam ale nasza klasa jest na niskim poziomie ( 4 kl technikum i ciagle alles klar 1b) wiec cos w stylu mojego zdania napisanego wyzej byloby najlepsze.
halb nackt gebadet -warun nicht -ganz nackt
Sehr fein, aber verbesserungswürdig:

Zu Beginn der diesjährigen Sommerferien, die versprochen hatten!,! sonnig zu werden, bin ich mit meiner Familie nach Italien weggefahren, wo ich in einem luxuriösen, mit einer Klimaanlage ausgestatteten Hotel, das sich in einem paradiesischen Städtchen Norditaliens befunden hat (dann kam das Erdbeben)/befindet, untergekommen bin.
An dieser Stelle ist ein Komma völlig entbehrlich.

Nein, es liegt nicht am Erdbeben, sondern vielmehr daran, dass das Städtchen seine Malerischkeit verloren hat... ;)
Zu Beginn der diesjährigen Sommerferien, die versprochen hatten!,! sonnig zu werden, bin ich mit meiner Familie nach Italien weggefahren, wo ich in einem luxuriösen, mit einer Klimaanlage ausgestatteten Hotel, das sich in einem paradiesischen Städtchen Norditaliens befunden hat (dann kam das Erdbeben)/befindet, untergekommen bin.

mam rozumiec ze to jest dobrze tak? :)
a to w nawiasie co znaczy? co mam wpisac: to z nawiasu czy to befindet??
tak szczerze to nie wiem co ten tekst znaczy nawet ale mysle ze jest krotki i bedzie dobry. dziekuje ;)
befindet, a nawias mozesz pominac, to tylko posrednie pytanie!

!,! -> usun ! ! i tostaw ,
napisze mi ktos kartke z wakacji na poziomi podstawowym po niemiecku z pozdrowieniami elacja z pobytu czesto prosba o kontakt lub kotakt po powrocie
Prosilbym o przetlumaczenie zdan:
1)Ona kupuje bukiet róż,poniewaz lubi kwiaty
2)Oni gratuluja nam z okazji jubileuszu
3)jej mama piecze tort,poniewaz ona ma urodziny
4)Pomysl wcale mi sie nie podoba
5)na imieniny doje mojemu bratu mp3 poniewaz on slucha muzyki

I jeszcze jedno
Ułóż zdania w trybie rozkazujacym
1)Kinder,die hausafugabe machen
2)Peter und lisa , die wohnung aufraume
3)Herr Kluge , ruhig sein
4) Tom, keine augst haben
5) katrin,die fehler korigieren
6)Max und tom,helfen mir
Sie kauft einen Rosenstrauß, weil sie Blumen mag.
Sie gratulieren uns zum Jubiläum.
Ihre Mutter bäckt eine Torte, weil sie Geburtstag hat.
Die Idee gefällt mir überhaupt nicht.
Zum Namenstag schenke ich meinem Bruder einen MP3-Player,
weil er gern(e) Musik hört.

Kinder machen die Hausaufgaben.
Peter und Lisa räumen die Wohnung auf.
Tom hat keine Angst.
Katrin korrigiert Fehler.
Tom und Max helfen mir (dabei).
Herr Kluge ist ruhig.
czesc potrzebuje pomocy mam na juto napisać pocztówkę:

jesteś na wycieczce w Austrii. napisz kartkę pocztową do poznanej w ramach wymiany koleżanki z Niemiec. uwzględnij:
-czym podrózujesz
-jak minęła podróz
-jak podoba ci sie miejsce pobytu
-jakie amsz plany na nastepny dzien

prosze pomóżcie
potrzebuje pomocy :((!!!!!!!! czy ktos przetlumaczy mi te zdania???

- gorace pozdrowienia z zakopanego
- u nas caly czas pada i jest fatalna pogoda
- z innymi garmy w karty i na pływalnie
- wracam 3 dni wczesniej
hej napisałaś takie zadanie bo ja mam takie samo i mam z nim problem jak masz to może mi pomożesz w napisaniu dziękuje
jesteś na wycieczce w Austrii. napisz kartkę pocztową do poznanej w ramach wymiany koleżanki z Niemiec. uwzględnij:
-czym podrózujesz
-jak minęła podróz
-jak podoba ci sie miejsce pobytu
-jakie amsz plany na nastepny dzien

Liebe Anke
Ich bin jezt in Österreich. Unsere Schule organisiert einen "Austausch" mit der Christian-van-Dohm Gymnasium (in Österreich - natürlich). Ich bin mit dem Bus nach Wien gefahren. Die Resie war sehr gut, weil der Bus sehr groß und bequem war. In Wien befindet sich diese Schule. Wien ist wirklich sehr schön! Wir besichtigen verschiedene Plätze. Zum Beispiel waren wir gestern in der Innenstadt und wir haben dort ein Rathaus gesehen. Heute gehen wir ins Burgtheater. Das Burgtheater ist eine der renommiertesten deutschsprachigen Bühnen.
tam ma być -mit dem*-
witam, mógłby mi ktoś pomóc w pocztówce,z góry bardzo dziękuje
pocztówka ma być do znajomych z Hamburga
-pozdrów ich z miejsca swojego pobytu
-napisz o rodzaju swojej pracy
-opisz obowiązki które do ciebie należą
-określ czas do kiedy będziesz pracował
witam, mógłby mi ktoś pomóc w pocztówce,z góry bardzo dziękuje
pocztówka ma być do znajomych z Hamburga
-pozdrów ich z miejsca swojego pobytu
-napisz o rodzaju swojej pracy
-opisz obowiązki które do ciebie należą
-określ czas do kiedy będziesz pracował
Napiszecie mi pocztówke do kolegi z Niemiec.
Jesteś na kursie językowym w austrii
- przesślij pozdrowienia
-podaj miejsce kursu
- poinformuj co robisz na zajęciach
- napisz jakie są twoje wrażenia

i list do koleżanki z niemiec
1 poinformuj ją jak się nazywasz i ile masz lat
- opisZ siebie i swoją rodzine
-zapytaj ją o jej rodzine i kim chciałabyś zostać w przysszłośi
pozdrów ją i poproś o odpowiedz.
Jesteś uczestnikiem wakacyjnego kursu językowego. Napisz do koleżanki z Niemiec kartkę pocztową, a w niej:
-prześlij pozdrowienia,
-poinformuj koleżankę, co obecnie robisz,
-podaj miejsce kursu, (gdzie obecnie mieszkam)
-napisz jakie są twoje wrażenia.

HELP!!! :/
Liebe Anke
Ich bin jezt in Österreich. Unsere Schule organisiert einen "Austausch" mit der Christian-van-Dohm Gymnasium (in Österreich - natürlich). Ich bin mit dem Bus nach Wien gefahren. Die Resie war sehr gut, weil der Bus sehr groß und bequem war. In Wien befindet sich diese Schule. Wien ist wirklich sehr schön! Wir besichtigen verschiedene Plätze. Zum Beispiel waren wir gestern in der Innenstadt und wir haben dort ein Rathaus gesehen. Heute gehen wir ins Burgtheater. Das Burgtheater ist eine der renommiertesten deutschsprachigen Bühnen.
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 35
poprzednia |

« 

Pomoc językowa

»

Życie, praca, nauka