blagam o pomoc:( sama nie dam rady nigdy..

Temat przeniesiony do archwium.
Troche nie wypada prosic o odwalenie calej pracy, ale nie mam innego wyjscia, nie umiem i nie rozumiem niemieckiego,jestem antytalenciem jezeli chodzi o ten jezyk..:(
wiec jakby ktos tak serdeczny i mily pomogby to bede bardzo wdzieczna!!

mam napisac prace na temat wymarzonego mieszkania np:

Moje mieszkanie wynajelam 2 tygodnie temu, jest ono duze i widne.
Mam 3 pokoje lazienke i kuchnie.
Jeden pokoj jest goscinny tam czesto odpoczywam i ogladam tv.
W 2 pokoju jest sypialnia gdzie czytam ksiazki i spie.
Obok sypialni znajduje sie lazienka z duza wanna,w ktorej lubie kapac sie godzinami.
3 pokoj to jadalnia gdzie jem potrawy przygotowane w mojej duzej i nowoczesnej kuchni.
Za mieszkanie place 400 zl miesiecznie i jestem z niego bardzo zadowolona..

i jeszcze takie zdanie jak mozna:
mam ladne duze mieszkanie Mam swoj wlasny pokoik gdzie stoi komputer z ktorego czesto korzystam.. lubie przebywac w moim mieszkaniu, Za tydz zapraszam was na parapetowe na godz 17

bede bardzo bardz wdzieczna jak tos sie ulituje i choc mi jedno zdanie przetlumaczy:( bo sama nie daje rady
choc jedno zdanie:

Za mieszkanie place 400 zl miesiecznie i jestem z niego bardzo zadowolona...

Für die Wohnung zahle ich 400 zl im Monat und bin sehr zufrieden mit ihr.
dzieki Mokotow:) moze choc przez to jedno poprawne zdanie uratuje sie od 1.. heh:(
Na gut:

Moje mieszkanie wynajelam 2 tygodnie temu, jest ono duze i widne.
Meine Wohnung habe ich vor zwei Wochen gemietet, sie ist groß und freundlich.
dzieki bardzo Mokotow :) a jest moze ktos kto by jeszcze mi ktores przetlumaczyl?:> :)
ziarnko do ziarnka i zbierze sie miarka, co?:]

ja sie nei doloze :P
Die Wohnung hat drei Zimmer, Küche und Bad

Mieszkanie posiada 3 pokoje, kuchnie i lazienke
dziekuje Ysewa:) jedno zdanie a jakze sprawia mi radosc hehe:) dzikuje wszytkim ktorzy mi pomagaja dokladajac sie:)
Das zweite Zimmer ist das Schlafzimmer. Hier lese ich Bucher und schlafe.

Drugi pokój to sypialania. Tu śpie i czytam ksiązki. P.S. W Bucher [powinno byc u z umlatem).
cichutenko dziekuje dziekuje dziekuje! :)
Neben dem Schlaffzimmer befindet sich ein Badezimmer mit einer großen Badewanne, in der ich studenlang baden mag.
zgubiłam ,,n"-powinno być stundenlang
cichutenko ( ' ""() wielkie dzieki :)!
("( 'o', )
(")(")(,,)
moze ktos jeszcze bedzie tak mily i mi pomoze:) prosze.. ja naprawde chetnie bym to sama napisala ale nie potrafie :(
Erstes Zimmer ist ein Wohnzimmer,wo ich mich oft ausruhr und fernsehe
Pierwszy pokoj to pokoj goscinny,gdzie czesto odpoczywam i ogladam telewizje
drobna poprawka-ausruhe zamiast ausruhr
dziekuje bardzo :) ewelina500 :)..
Drittes Zimmer ist ein Speisezimmer,wo ich die Gerichte esse,die in meiner großen und modernen Küche gemacht sind
2 pokoj to jadalnia gdzie jem potrawy zrobione w mojej duzej i nowoczesnej kuchni
Ich habe schöne und große Wohnung.Ich habe mein eigenes Zimmer,wo sich ein Computer befindet.den ich oft benutze.
Mam ladne i duze mieszkanie.Mam wlasny pokoj gdzie znajduje sie komputer ktorego czesto uzywam
ewelina500 dziekuje Ci strasznie mocno ze dokonczylas mi ten opis :) dzieki!!! dziekuje wam wszytkim jeszcze raz bardzo bardzo!!!!! :):):) w koncu dostane moze jakas pozytywna ocene z niemca,dzieki Wam;) dzieki!!!!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa