prosze o przetlumaczenie tekstu z gory dziekuje

Temat przeniesiony do archwium.
obchodzilem urodziny 4 maja. w przygotowanich pomagala mi mama. zrobilem urodzinowe zakupy. zaprosilem 6 osub telfonicznie. kiedy już przyszli moi przyjaciele balili sie super przy glosniej muzyce. jedli i pili napoje gazowane, pizze, a na deser by tort, ktory upiekla mama. zdmuchalem swieczki a wszyscy spiewali 100 lat 100 lat. dostalem takze duzo prezentow, niemoglem sie doczekac jak je otworze. pozniej pozegnalem wszystkich gosci.
Urodziny obchodziłem 4 maja, w przygotowaniach pomagała mi mama. Zrobiłem urodzinowe zakupy. Zaprosiłem 6 osób telefonicznie. Kiedy goście przyszli, bawiliśmy się świetnie przy głośnej muzyce. Moi koledzi jedli pizze, popijając napojami gazowanymi. Na deser był tort, który upiekła moja mama.
Gdy zdmuchałem świeczki, wszyscy zaśpiewali mi " 100 lat, 100 lat...".
Moi koledzi obdarowali mnie dużą ilością prezentów. Nie mogłem się doczekać na otwarcie ich.
Na końcu przyjęcia urodzinowego pożegnałem wszystkich i poszedłem spać;) hehe
Am 4 Mai hatte ich mein Geburtstag gefeiert. Ich hatte eingekauft und sechs Gäste telefonisch eingeladen. Bei den Vorbereitungen hatte mir meine Mama geholfen. Wir hatten bei lauter Musik getanzt, Pizza gegessen und kohlensäuerhaltige Getränke getrunken. Zum Dessert hatten wir eine Torte gegessen, die meine Mutter gebacken hatte. Ich hatte die Kerzen ausgepustet, die auf der Torte standen. Die Gäste hatten für mich ein Geburtstagslied gesungen. Ich hatte viele Geschenke bekommen, das Auspacken hatte mir viel Spaß gemacht.
Am Ende der Feier hatte ich alle Gäste nett verabschiedet

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa