Plose slicnie o pomoc:)

Temat przeniesiony do archwium.
hej!pisze bo jestem w podbramkowej sytuacji i nie mam sie juz do kogo zwrocic:(grozi mi palka z niemca(wiem,ze nic nie usprawiedliwia lenistwa)ale coz, stalo sie i teraz mam starsnie duzo nauki i w dodatku napisac kilka zdan o tym jak spedzilam sylwestra i naumiec sie ich na pamiec..niestety nie fiem jak to zrobic od cego zacac itd.prose niech ktos cos napise albo chociaz da mi wskazowki i potem poprawi bledy(zadanie ma byc napsiane w czasie perfekt lub imperfekt).zadanie na poniedzialek.moj mail [email]
oj rozlałes /aś mleko to terasz trzeba jue wypić ...,aber ich habe gute Stimmung,also ich hilfe dir
Ich verbrachte Silvester mit meinen Freunden.Ich organiesierte dieses Party bei mir zu Hause.Es war zehn Personen.Ich vorbereitete Essen und Tronken.Alle kammen etwa 20 Uhr.Um Mitternacht gingen draussen aus.Wir bewunderten Feuerwerk.Wir wünschten uns Gutes Alles und tranken Schampan.Wir amusierten uns gut,tanzten und sangen.

Nie wiem jak duzo powinieneś umieć,ale to takie najważnijesze słownictwo..Alles klar?
sory, ze sie wtracam ale
ponosić nieprzyjemne konsekwencje swojego postępowania ( tutaj leniuchowania ) to wypić piwo, które sie samemu nawarzyło. A nad rozlanym mlekiem to mozna płakać, a raczej sie nie powinno.
no i mam nadzieje, ze nie popsulem nastroju

Tronken to pewnie chodzilo o Trinken
hejka:-) to oficjalna str,wiec tez sie wtrace.
mleko rozlane,piwo nawarzone ...jetzt musst du die Suppe auslöfeln-wie ich aber sehe machst du das nicht selbst ...naja
...oby ci sie uda, mam nadzieje ze dostaniesz tego dopa,ale... das nächste mal pass lieber auf dass du dich nicht wieder in Schwierigkeiten pakst
... ;-)
hehh no wąłaśnie wiedzialam,że coś pokręciłam,heheh to przez ten nastroj
dziekujem bardzo:)psyda sie napewno.nio teraz to bede sie uczyc systematycznie:)jesce raz bardzo dziekuje za pomoc:):*
dziekuje dziekuje dziekuje:) nie spodziewlama sie, ktos mi az tyle pomoze dziekuje naprawde bo jestem na praktycznie zadnym poziomie z tego jezyka ale teraz jednak zaczne sie ucyc:)
Temat przeniesiony do archwium.