POtrzebna pomoc na "juz"

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 41
poprzednia |
czesc czy moglby mi kots pomoc w napisaniu listu
LIST ma byc na temat:
Wysylasz do Niemiec list z programem i najwazniejszymi informacjami dotyczacymi pobytu niemieckich uczniow w polsce.:
~ gdzie i o ktorej godzinie bedziecie czekali na autobus?
- wspomnij o zakwaterowani, spedzeniem calej niedzieli z polskimi rodzinami
- podaj najwaznijeszze punkty programu, wspomnij o potrzebie wziecia cieplego i sportowejo ubrania na wypadek deszczu

Bardzo prosze o pomoc..... bo kurcze jestem kiepska z niemca... Z gory bardzo dziekuje:) A i ten lit nie musi byc dluzszy niz 150 zlow....
chociaz sprobuj sama, to nie boli, naprawde :) my mozemy popatrzec, pomoc, poprawic bledy, wytlumaczyc niejasne zawilosci....;)
Czesc ale naprawde ja probowalam ale nic nie moge nasrobac... kurcze nie mam zdolnosci jezykowych... ani czasu zbyt duzo....:) Jutro mam konkursk chemiczny..P Jestem juz na etapuie ze jak bede w pierwszej 10 to bede miala wejscie na uczelnie na UJ na chemie bez rekrutacji..
Chyba rozumiesz mnie ... bardzo cie prosze dla ciebie to moment... a dla mnie:(
o prosze, ja mam centralna olimpiade z rosyjskiego dopiero w kwietniu....

no rozumiem, ale wiesz, obiecalem tu na forum publicznie, ze nie bede nic nikomu pisac/tlumaczyc txtow bo to do niczego nie prowadzi :] wiec byloby nie fair....

kurcze no sprobuj cos, troche chociaz....

3mam kciuki za chemie :) Ich druecke Dir die Daumen :)
Dzieki;) sprupbuje cos naskkrobac... ale musisz mi obiecac ze mi sprawdzisz i pomozesz przetlumaczyc zdania z kotymi bede miala proble... Dobrze:)
Wiec moj wstep brzmi tak:

Liebe Sandra,
Ich schreibe an Dich, weil ich dich und unseren Schulefreunden um entlichen Sachen informieren möchte. Ich möchte mich bei dir entschuldigen dass ich sa lange nicht an dich geschrieben habe.
fast perfekt

Liebe Sandra,
ich schreibe an dich, weil ich dich und unseren Schulefreunden ueber einige Sachen informieren möchte. Ich möchte mich bei dir entschuldigen dass ich so lange nicht geschrieben habe.
nie czekaj

und unsere Freunde aus der Schule - brzmi lepiej
Teraz rozwiniecie .... czesc reszte za chwile dopisze...

Ich und meine beste Freundin will von euch um 8 Uhr in BusBahnhof in Tarnow warten. Du will in Tarnovia HOTEL bewohnen ( z wszystkimi nowoczesnymi udogodnieniami jak sauna i basen zakryty) . Wir will alle Sonntag mit polisch Familie verbringe. Wir will alle interessant Sehenswürdigkeiten wie herbäisch Bima, gotisch Dom und ratchaus besichtigen.
Czesc to kooejna czesc rozwiniecia

Wir planen die Reise in die Tatra. Es will hauptpunkt unsere Trip. Dannach will wir in Krinica mitfahren und Mineralwasser gerade von Brunnen trinken. Hier will wir etwas Photos zum Beispiel mit weiße Wachhund. Du solltest gute Wanderschuhe, einen dicken Pulli, eine Jacke mitnehmen, denn im Frühling kann es kalt werden und it will regnen kann.
Ich und meine beste Freundin werden um 8 Uhr auf dem Busbahnhof in Tarnow auf euch warten. Du wirst im Hotel TARNOVIA wohnen, das gut ausgerichtet ist (Sauna, Swimmingpool) . Wir werden den ganzen Sonntag in einer polnischen Familie verbringen. Wir wollen viele interessante Sehenswürdigkeiten wie herbäisch Bima(? co to?), gotischer Dom und das Rathaus besichtigen.
sorry! zamiast ausgerichtet - > ausgestattet !
mala korrekta
Wir werden den ganzen Sonntag bei einer polnischen Familie verbringen.
Wir planen eine Reise ins Tatragebirge. Es ist der Hauptpunkt unseres Ausflugs. Danach fahren wir nach Krinica und da werden wir Mineralwasser direkt von dem Brunnen trinken. Hier koennen wir ein paar Fotos zum Beispiel mit weißen Wachhunden machen. Du solltest gute Wanderschuhe, einen warmen Pulli, eine Jacke mitnehmen, denn im Frühling kann es kalt sein und es kann auch regnen.

ogólna uwaga: duzo angielskich nalecialosci

will forma od wollen ich will = I want

I will = Ich werde
dzieki cio bardzo... mam do ciebie kilka pytan czy ja nie musze pisac dir, czy Dich z duzej litery??
dzieki cio bardzo... mam do ciebie kilka pytan czy ja nie musze pisac dir, czy Dich z duzej litery??
dzieki Żabciu, masz racje :)
A co do tego heri... BIMA... to jest takie miejsce gdie zydzi sie spotykalii
wg tej calej za przeproszeniem usranej reformy pisowni zaimki osobowe i dzierzawcze oprocz Sie i form pochodnych piszemy z malej. Wczesniej bylo sprawa grzecznosci, pisalo sie dluzej. Obecnie ejst to.... ponoc bledem :]
eine juedische Synagoge
Nur die Höflichformen wie Sie oder Ihr wird groß geschrieben.
wiesz oc ja nie weim czy to jest synagoga... na pewno w nazwie bedzie zydowska.... ale jako zabytek nie mowimy ze idziemy zwiedzic synagoge.. tylko po prostu idziemy zobaczyc BIME... to jest kilka scian...
A i jeszcze mam kilka pytan co ja moge w zakonczeniu listu napisac...

Moze byc cos takiego

Ich warte an euch.
Deine
ASIA

Mozesz co dodac w zakonczeniu.. Po prostu juz nie mam pomyslu
http://pl.wikipedia.org/wiki/Bima

czyli: ja bym pozostal przy synagodze

nie wiem jak to wyglada, nie bylem, musze do tego Tarnowa pojechac :)
jak an euch to eure Asia
OOO ladne zdjecie... ale w tarnowie to nie tak ladnie wyglada
Asia, z którego liceum w Tarnowie jesteś? :) Może z III ?
sorry

auf euch ma byc
Ale czemu ..... przeciez zwracalam sie Liebe Sandra
Nie niestety nie z III lecz z I
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 41
poprzednia |

« 

Pomoc językowa

»

Zertifikat Deutsch