mokotów ty dobra dyszyczko pomóż!!!!!!!!

Temat przeniesiony do archwium.
HeJ!!! Mam do was ogromną prośbę nie umiem sobie poradzić z tymi scenkami, pomóżcie mi proszę, przetłumaczcie mi na niemiecki pliska....:) Potrzebuję to na jutro....
A.Przepraszam. Jestem turystką z Polski.Zgubiłam się.Jak dojdędo hotelu Sobieski? Mam iść czały czas prosto,a za Kościołem skręcić w leto.Dobrze zrozumiałam?
B. Cześć. Moja podróż trwała 5 dni.Pojechali ze mną 2 kokeżanki i 2 kolegów.Dobrze jest podróżować własnym samochodem, bo można w nim długo spać, jeść i nie jest się od nikogo zależnym.
C.Uważam,że fast food to niezdrowa żywność.Nie zgadzam się z tym,żę jest to zdrowa żywnośc.W weekendy będziemy jeść fast foody, a w tygodniu ja będę gotować...:
:-)

auch Anbetung hilft nicht :-).

Wenn Du willst, daß ich das mache, weißt du, was fehlt:

1...
2...
Hmmmm....:-)
to proszę napisz to jak będziesz miał chwilkę czesu.....:)
oj dziś ciężko o tą darmową prace domową....;)

aber...wenn du in der zukunft mit den dings ...dh. mit fast foodami nicht übertreiben wirst....,
dann schaffst bestimmt ( mit minimalem selbstaufwand;) alle deine hausaufgaben :)

oh korrektur und konstruktive kritik ist wilkommen:)
dobranoc
nie ma na tym swiecie nic za darmo :> witamy w swiecie kapitalistycznej gospodarki rynkowej :>
A: Entschuldigung. Ich bin die Touristin aus Polen(nie musisz tlumaczyc skad jesteś... mozna napisać: Ich bin hier fremd) und habe mich verlaufen. Wie komme ich zum Hotel "Sobieski"?
Ich soll geradeaus weiter gehen und hinter der Kirche nach links. Ist es richtig?
(Habe es verstanden? Habe es kappiert?)

B. Hallo, meine Reise hat 5 Tage gedauert. Ich bin mit zwei Freundinen und 2 Freuden gefahren. Mit einem eigenen Auto ist besser zu fahren, da man in dem schlafen und essen kann und hängt von niemandem ab.
C.Ich meine, dass Fast Food ungesundes Essen ist. Ich stimme nicht überein, dass das gesundes Essen ist.
An Wochenenden gehen wir ins Fast Food und unter der Woche werde ich kochen.
A niech się nie uczą... bedzie mniejsza konkurencja na rynku pracy ;P
kropeczkauper z ciebie laseczka,wielkie dzięki....)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa