MOJE HOBBY-prosze przetlumaczcie!

Temat przeniesiony do archwium.
PRZETLUMACZCIE MI COSIK BLAGAM::
Chodzi mi o jakies 12 zdan na temat jakiegos hobby!! prosze was! to dla mnie bardzo wazne!
ulozcie z 12 zdan na temat jakiegos hobby-nie wiem...rusowanie,gra na instrumentach...no nie wiem...moze byc nawet zbieranie gazet albo co...byle temat byl taki by mozna bylo napisac na niego z 12 zdanek.Piszcie po polsku i tlumaczcie na niemiecki prosze:D
Ich interessiere mich für Bücher. Ich bin Bücherfreundin. Ich lese oft und viel. Mein beliebter Dichter heisst....(wpisz imie i nazwisko twojego ulubionego pisarza\poety). Ich liebe auch Musik. Ich höre Pop- musik und Rock- musik. Meine beliebte Gruppe ist...(wpisz nazwe ulubionego zespolu rokowego lub popowego).Wenn ich nur ein bisschen Zeit habe,gehe ich ins Konzert.I ch sammele auch Posters und Intervius mit den verschieden Gruppen. Jede Woche kaufe ich mir eine Cd mit der Musik.
teraz tłumaczenie:
Interesuje sie ksiazkami.Jestem przyjaciloka ksiazek(tak doslownie tłumaczac) Czytam czesto i duzo. Moim ulubiony pisarz nazywa sie...
Kocham takze muzyke.Słucham popu i roka.Moja ulubiona grupa jest...Kiedy tylko mam troche czasu ide na koncert.Zbieram plakaty i wywiady z roznymi grupami( chodzi o gwiazdy).Co tydzien kupuje sobie jakas plyte.
Przetlumaczcie mi takie zdanka:
-Moim hobby jest muzyka.
-W wolnym czasie slucham muzyki
-Interesuje sie sztuką
-w wolnym czasie uwielbiam rysowac
-Moim hobby jest takze kostka rubika
-Gdy tylko mam troche czasu to ukladam kostke rubika
-Gram na roznych instrumentach
-Gram na harmonijce,flecie i keybordzie
-Interesuje sie ksiązkami
-Najbardziej lubie ksiązki fantastyczne
-Uwielbiam czytac Harrego Pottera i zbieram wszystkie materialy z nim związane(plakaty,gazety)
TLUMACZCIE PROSZE WASSSS
TO DLA MNIE BARDZO WAZNA SPRAWA!
BEDE WDZIECZNA:*:*:*
Mei Hobby ist Musik.
In der Freizeit höre ich Musik.
Ich interessiere mich für Kunst.
In der Freizeit mag ich zeichnen.

to sa pierwsze 4
mam do was wielką prośbe prosze was błagam na kolanach odpowiedzcie mi na pytania po niemiecku bo mi są bardzo potrzebne wofür interessierst du dich? wo kannst du dein hobby machen?? wie ist deine hobby ??? wan kannst du dich mit deinem hobby beschäftigen ???
1. Wofür interesierst du dich?
Ich interesiere mich für Musik und Sport.
2. Mein Hobby kann ich im Sportplatz und Haus machen.
3. Wie ist dein Hobby?
Mein Hobby ist Sport und Musik.
4. Wann kannst du dich mit deinem Hobby beschäftigen?
Mit meinem Hobby kann ich am Samstag und Sonntag beschäftigen.

Mam nadzieję, że odpowiedzi są poprawne. Przynajmniej tak mi się wydaje.
Was ziehst du gern an?? wann darfst du deine Lieblinkleidung tragen ??? Was für Schmuck trägst du zu deiner Lieblingskleidung??? Was sagen deine Eltern zu deinen Klamoten??? Welche Farben magst du?? Wer und wo kauft dir die Kleidung??? niech ktoś mi to przetłumaczy na polski i niech mi napisze do tych pytań odpowiedzi z góry dziękuje
>Was ziehst du gern an??- w co sie chetnie ubierasz?
wann darfst du deine Lieblinkleidung tragen??- kiedy mozesz nosic swoje ulubione ubranie??
Was sagen deine Eltern zu deinen Klamoten???- co mowia twoi rodzice o twoich ubraniach?
Welche Farben magst du??- jakie kolory lubisz??---odp. Meine Lieblingsferben sind blau, schwarz und grün. (moje ulubione kolory to niebieski, czarny i zielony)
Wer und wo kauft dir die Kleidung???- kto i gdzie kupuje ci ubrania?

beznadziejne sa te pytania i naprawde niewiem co odpowiedziec na nie....
Bardzo prosze o napisanie kilku (ok 7) agrumentów za wspólną walutą (euro). Błagam, jestem calkowita noga z niemieckiego a jutro mam z tego sprawdzian... miejcie serce ;(
Ich gebe ein Paar
- Man muss nicht in der Wechselstube Schlange stehen
- Man kann einen Kredit im jeden EU-Land aufnehmen
- Der Euro lockt nach Polen Touristen aus anderen EU-Ländern
hejka proszę przetłumaczcie mi te zdanka...potrzebuje je na jutro :(
1.Moim hobby jest pływanie.
2.Trenuje 5 razy w tygodniu od 3 lat.
3.Moim ulubionym stylem jest delfin i kraul.
4.Dzięki pływaniu mam świetna kondycje.
5.Polecam ten sport innym.
proszę :(
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa