Pomocyyy!!!Potrzebuję tłumaczenia :(

Temat przeniesiony do archwium.
Bardzo proszę, czy mógłby mi to ktoś przetłumaczyć? (przynajmniej kawałek) :( To naprawdę bardzo pilne...
Z góry ogromnie dziękuję! :)

1. Dla każdej z kobiet szczęście znaczy co innego: dla jednej jest to uśmiech starszych osób, a dla innych zdrowe i weołe dzieci, nowa praca, zgodna z dziecięcymi marzeniami albo każdy nowy dzień życia i poprawa w leczeniu choroby.
2. Dla mnie sensem życia jest dążenie do wyznaczonych sobie celów, m.in. do zdania dobrze matury, ukończenia wymarzonych studiów i pracy w zawodzie. Choć moim głównym celem jest założenie wspaniałej rodziny, bo to jest w życiu najważniejsze - to ona nadaje sens naszemu życiu.
3. Szukanie sensu życia jest bardzo ważne w życiu, gdyż wtedy wyznaczamy sobie pewne cele, do których dążymy. Mamy wtedy większą motywację, stajemy się silniejsi.
4.Przyjaźnię się z dziewięcioma dziewczynami z naszej klasy, z: Anią, ............... Są to wspaniałe przyjaciółki, wesołe, z szalonymi pomysłami. Mogę na nie liczyć w każdje sytuacji. Zawsze są chętne pomóc i mnie wesprzeć i pocieszyć, gdy jestem smutna. Są wyrozumiałe, a obrażają się tylko dla żartów. Lepszych przyjaciółek nie mogłam sobie wymarzyć.
5.Najważniejsze w miłości są takie cechy człowieka, jak: uczciwość, wierność, chęć kompromisu, ufność. Bez tych cech związek dwojga osób jest bardzo trudny i raczej nie będzie trwał długo.
1. Glück bedeutet für jede Frau etwas anderes: für eine ist es ein Lächeln einer älteren Person, für andere gesunde und glückliche Kinder, neue Arbeit, die den kindlichen Traumen entsprechend ist oder jeder neuer Tag des Lebens und eine Verbeserung in der Therapie.
2. Für mich der Sinn des Lebens ist das Streben nach den sich angewiesenen Zielen, z.B. eine gut bestandene Abitur, abgeschloßenes Studium und eine gute Arbeit. Jedoch mein Hauptziel ist Gründung einer wunderbaren Famile, weil das ist am wichtigsten im Leben - sie verleiht dem Leben Sinn.
3. Suchen nach dem Sinn des Lebens ist sehr wichtig im Lebem, weil dann bestimmen wir uns Ziele, nach denen wir streben. Wir haben dann eine größere Motivation, wir werden stärker.
4. Ich bin mit 9 Mädchen aus unsere Klasse befreundet, mit: Ania, ... . Sie sind wunderbare Freundinen, fröhliche, mit wahnsinnigen Ideen. Ich kann auf sie immer zählen. Sie sind immer bereit mich zu unterstützen und zu trösten. Sie sind verständnisvoll und sind beleidigt nur zum Spaß. Bessere Freundinnen könnte ich mir nicht wünschen.
5. Am wichtigsten in der Liebe sind solche Eigenschaften, wie: Ehrlichkeit, Treue, lust auf Kompromisse einzugehen und Vertrauen. Ohne diesen Eigenschaften eine Verbindung zwischen zwei Menschen ist sehr schwer und wird wahrscheinlich nicht lange dauern.

Mogą być pojedyncze błędy za które z góry przepraszam. Pozdrówka
Naprawdę ogromne dzięki :D Ratujesz mi życie!