Bardzo proszę, czy mógłby mi to ktoś przetłumaczyć? (przynajmniej kawałek) :( To naprawdę bardzo pilne...
Z góry ogromnie dziękuję! :)
1. Dla każdej z kobiet szczęście znaczy co innego: dla jednej jest to uśmiech starszych osób, a dla innych zdrowe i weołe dzieci, nowa praca, zgodna z dziecięcymi marzeniami albo każdy nowy dzień życia i poprawa w leczeniu choroby.
2. Dla mnie sensem życia jest dążenie do wyznaczonych sobie celów, m.in. do zdania dobrze matury, ukończenia wymarzonych studiów i pracy w zawodzie. Choć moim głównym celem jest założenie wspaniałej rodziny, bo to jest w życiu najważniejsze - to ona nadaje sens naszemu życiu.
3. Szukanie sensu życia jest bardzo ważne w życiu, gdyż wtedy wyznaczamy sobie pewne cele, do których dążymy. Mamy wtedy większą motywację, stajemy się silniejsi.
4.Przyjaźnię się z dziewięcioma dziewczynami z naszej klasy, z: Anią, ............... Są to wspaniałe przyjaciółki, wesołe, z szalonymi pomysłami. Mogę na nie liczyć w każdje sytuacji. Zawsze są chętne pomóc i mnie wesprzeć i pocieszyć, gdy jestem smutna. Są wyrozumiałe, a obrażają się tylko dla żartów. Lepszych przyjaciółek nie mogłam sobie wymarzyć.
5.Najważniejsze w miłości są takie cechy człowieka, jak: uczciwość, wierność, chęć kompromisu, ufność. Bez tych cech związek dwojga osób jest bardzo trudny i raczej nie będzie trwał długo.