Kto uratuje mi życie i przetłumaczy tekst o miłośc

Temat przeniesiony do archwium.
Bardzo proszę, czy mógłby mi to ktoś przetłumaczyć? (przynajmniej troszkę) :( To naprawdę bardzo pilne...
Z góry ogromnie dziękuję! :)

1. Miłość jest to głębokie uczucie pomiędzy dwojgiem osób, które siebie szanują, są sobie wierne i oddane. Kochają się nie tylko partnerzy, lecz także np. rodzice dzieci, a dzieci rodziców.
2. Moim zdaniem nie ma czegoś takiego jak "miłość od pierwszego wejrzenia". Gdy poznajemy kogoś, to może się nam spodobać, możemy się w nim zauroczyć, ale nie odrazu zakochać, gdyż miłość wymaga głębszego poznania się dwóch osób.
3. Wierność jest bardzo ważna w związku dwojga osób, gdyż to czy jesteśmy wierni partnerowi zapewnia go o naszej miłości. Zresztą, gsy naprawdę kogoś bardzo kochamy nie myślimy o kimś innym.
4.Byłam już zakochana wiele razy, ale dopiero półtorej roku temu poznałam wspaniałego chłopaka, któego darzę bardzo głebokim uczuciem. Będąc z nim jestem cały czas szczęśliwa. Praktycznie nie potrafię myśleć o czymś innym niż o nim. Miłość jest wspaniałym uczuciem.
5. Moją pierwszą miłością był kolega ze szkoły podstawowej. Było to jeszcze dziecinne uczucie. Miałam "motylki w brzuchu", gdy chodziliśmy za rękę. Więcej nie pamiętam, gdyż było to bardzo dawno temu.
1. Liebe ist ein großes Gefühl zwischen zwei Personen, die sich schätzen, sind treu. Nicht nur Partner lieben sich, sondern auch Eltern und Kinder.

2. Meiner Meinung nach gibt es so etwas wie "Liebe auf dem ersten Blick" nicht. Wenn wir jemanden kennen lernen, kann er uns gefallen, wir können uns in ihn entzücken, aber noch nicht verlieben, weil Liebe verlangt eine tiefere Bekanntschaft von zwei Leuten.

3. Treue ist sehr wichtig in einer Beziehung zweier Menschen, weil es versichert den anderen, dass wir ihn lieben. Übrigens wenn wir jemanden lieben dann denken wir über andere nicht.
4. Ich war mehrmals verliebt, aber erst vor eineinhalbem Jahr habe ich einen wunderbaren Jungen kennen gelernt, dem ich einen großen Gefühl entgegenbringe. Wenn ich mit ihm bin, dann bin ich die ganze Zeit glücklich. Ich kann praktisch über gar nichts anderes denken als über ihn. Liebe ist ein wunderbares Gefühl.

5. Meine erste Liebe war mein Mitschüler aus der Grundschule. Es war noch ein kindisches Gefühl. Ich hatte "Schmetterlinge (Flugzeuge ;) ) im Bauch", wenn wir Hand in Hand zusammen gegangen sind. Das ist alles, an was ich mich errinere, weil es lange her war.

Pozdrawiam
Nataila jesteś suuuuuper!!!!!!!!!!!!! :D :D :D
wiesz, fajnie by było, jakby np. Mokotow albo MetroPole to sprawdzili, ale pewnie ich nie ma :) bo nie jestem pewna rodzajników i odmian przymiotników, bo czasem robię takie głupie błędy
nie tylko rodzajniki i przymiotnik............
nie jestem ani Mokotov ani Metropole wiec sie nie wtracam
:-)
;P Oj nie bądź taki popraw!!!
1. Liebe ist ein großes Gefühl zwischen zwei Personen, die sich schätzen, sich treu und ergeben sind. Nicht nur Partner lieben sich, sondern auch die Eltern die Kinder und die Kinder die Eltern.

2. Meiner Meinung nach gibt es so etwas wie "Liebe auf den ersten Blick" nicht. Wenn wir jemanden kennen lernen, kann er uns gefallen, wir können bezaubert sein, aber noch nicht verliebt, denn Liebe verlangt, dass sich zwei Menschen genauer kennen lernen.

3. Treue ist sehr wichtig in einer Beziehung zweier Menschen, weil sie eine Garantier für den Partner darstellt, dass wir ihn lieben. Wenn wir übrigens jemanden wirklich lieben, dann denken wir nicht an andere.

4. Ich war schon ein paar Mal verliebt, doch erst vor anderthalb Jahren habe ich einen wunderbaren Jungen kennen gelernt, dem ich ein großes Gefühl entgegenbringe. Wenn ich mit ihm bin, bin ich die ganze Zeit glücklich. Ich kann einfach an gar nichts anderes denken, als an ihn. Liebe ist ein wunderbares Gefühl.

5. Meine erste Liebe war ein Mitschüler aus der Grundschule. Das war noch ein kindliches Gefühl. Ich hatte "Schmetterlinge im Bauch", wenn wir Hand in Hand gelaufen sind. An mehr erinnere ich mich nicht, , weil es sehr lange her ist.

(übrigens: Der Don ist hier einer der Besten!)
ich merke mir das :) Oje, ich mache so viele Fehler, ich will gar nicht darüber denken, wie ich meine Abitur geschrieben habe...
Dzięki ludzie, jesteście kochani! :D
Proszę czy mógłby mi ktoś to przetłumaczyć?? strasznie mi na tym zależy! z góry bardzo dziękuje!:)

Miłość jest to głębokie uczucie pomiędzy dwojgiem osób.
Zaczyna się tam, gdzie dostrzega się w człowieku osobę, a nie rzecz, którą można wykorzystać, a potem wyrzucić. „Do czasu tylko możemy ukryć egoizm – zmysłów, czy też egoizm uczuć – w zakamarkach fikcyjnej struktury, którą z całą tylko dobrą wiarą nazywa się miłością..."
Miłość jest uczuciem, które żyje w sercach. Miłość można porównać do czasu... - czas od zawsze był, jest i chociaż ciągle upływa, to nigdy go nie zabraknie, a mimo tego, zawsze chcielibyśmy mieć go więcej. Miłość można też porównać do gruszki... - każdy wie co to jest gruszka i każdy przynajmniej raz w życiu widział, dotknął i zjadł gruszkę... - ale czy ktokolwiek potrafi opisać jej kształt, albo smak? Miłość jest czymś, czego każdy doświadcza, choć niektórzy tego nie dostrzegają, nie doceniają, nie potrafią odwzajemnić.

Miłość jest wtedy, gdy wiemy, że w drugiej osobie jest nasze schronienie. Miłość jest wtedy, gdy chcemy całym sobą żyć dla drugiej osoby. Miłość jest wtedy, kiedy wzajemne relacje między dwojgiem ludzi opierają się na zrozumieniu, na zaufaniu, na cierpliwości... Miłość jest potężna, ale powinna być też wyrozumiała i powinna umieć wybaczać.
Cytat: patusia22-92
Proszę czy mógłby mi ktoś to przetłumaczyć?? strasznie mi na tym zależy! z góry bardzo dziękuje!:)

patusia, załóż twojego własnego posta. Ne wciskaj się do innych!
Moko? Ich sehe die Zeiten aendern sich auch bei dir. Du uebersetzt ja. Bist du auch ein Schmetterling, oder hast du Flugzeuge im Bauch? Na, eeeeendlich, du alter Traeumer...
btw. und mit der Liebe ist es manchmal noch schlimmer. Es gibt naemlich manchmal keinen "ersten Blick" und die Funzel ist da.
Schau mal auf das Datum... ;-) Das war vor vier Jahren...
Soll ich aufs Datum schauen? Ich liebe heute. Und wie! Bin zeitlos! Die Liebe ist eeeewig, Moko.
Die Liebe ist ein tiefes Gefühl zwischen zwei Menschen die sich einander respektieren,sie sind treu und volle Hingabe.
volle +r
Es lieben sich nicht nur Partner, sondern zum Beispiel /z.B./ Eltern lieben Kinder und Kinder lieben Eltern.
Temat przeniesiony do archwium.