pomórzcie,pliska!!!

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 32
poprzednia |
Proszę o poprawienie tych zdanek:
Der Bus steht vor dem Bahnhof.Wir stellen das Fahrrad vor dem Haus.Inge stellt die Vase zwischen der Lampe und dem Tisch.Die Kinder gehen hinter dem Haus.Hinter dem Haus gibt es einen kleinen Garten.
Inge stellt die Vase zwischen die Lampe und den Tisch.
Die Kinder gehen hinter das Haus.

obydwa pytania odpowiaja na pytanie wohin dlatego Akkustativ
Mam małe pytanko. Wiem, że to nie jest forum na ten temat, ale uważam przebywających tu forumowiczów za autorytety i postanowiłam zaryzykować. Proszę się nie nabijać bo to bardzo poważna sprawa. Chodzi mi o konkretną pomoc albo o adresy miejsc, któe zajmują się takimi sprawami. Może nawet ktoś z Was umiałby coś takiego zrobić - oczywiście nie za darmo, zapłacę każdą cenę.rnDo rzeczy - muszę odnaleźć pewnego człowieka ale tak, żeby nie wiedział, że to ja go szukam (czyli odpada napisanie do niego np. maila).rnCo o nim wiem:rn-jak wyglądarn-ile ma latrn-znam jego numer gg (choć nie jestem pewna, czy jeszcze się nim posługuje)rn-znam jego adres mailowyrn-wiem, w jakim mieście aktualnie przebywarn-znam imię i nazwisko tego człowiekarnZależy mi na zdobyciu jego aktualnego adresu domowego, chociaż samej ulicy.rnWiem, że zaraz zostanę zmieszana z błotem i wyśmiana przez co niektórych, ale sprawa jest na tyle powazna, że nie będę się tym przejmować. rnBardzo proszę o pomoc!!!
A moze tak zalozyc sobie jakis inny mail i... ojoj ja tu juz mam caly plan intrygi :D ale zakladajac ze koles zrobilby tak jak mysle ;)
i co, lolik, rozwiń myśl, proszę !!!
moze tu znajdziesz

http://www.ksiazka-telefoniczna.com/
http://www.lycos.de/startseite/geld_boerse/ratgeber/telefonauskunft/index.html
dziękuję Pani bardzo, zaraz spróbuję!!!
Błąd bazy danych: Out of memory (Needed 40928 bytes)- wyświetliło mi się coś takiego :-(
Może jeszcze ktoś się wypowie? Będę tutaj codziennie zaglądać. Dziękuję za dotychczasowe wpisy! Jestem bardzo wdzięczna za poświęcony mi czas.
www.telefonbuch.de
Mokotow, dziękuję, ale to mi też nie działa. Wpisałam to miasto po polsku, to nie było żadnych wyników. Po niemiecku - to znaleziono tylko numer kierunkowy.
a ten czlowiek to polak czy niemiec i w ktorym panstwie mieszka?
To Polak, mieszka w Polsce. Mam jego imię, nazwisko, wiek, numer gg (nie wiem czy aktualny, bo to można codziennie zmieniać), adres mailowy no i zdjęcia... Nie mam pojęcia, czy z tym można coś zrobić, a na detektywa mnie raczej nie stać.
www.ksiazka-telefoniczna.com
Dziękuję, Mokotow, tą stronkę mam już od Isabell ... I ona mi nie działa, tak jak wyżej opisałam. Zresztą tam trzeba wypełnić pole pod tytułem miasto, ulica, nazwisko - a ja nie znam ulicy no i telefon domowy też może nie być na jego nazwisko... Jeszcze raz dziękuję wszystkim za rady, jesteście kochani!
Jesli masz jego numer gg to mozesz ustalic czy jest aktualny czy nie. Wystarczy, ze zalozysz sobie jakis nowy numer, wpiszesz fikcyjne dane i zagadasz do niego. Malo to sie zdarza, ze "nieznajomi" do nas pisza? ;)
Pozniej w rozmowie mozesz go zapytac z jakiego miasta jest i napisac cos w stylu "ooo to tak jak ja, a na jakiej ulicy mieszkasz?" czy cos w tym stylu i voila masz ulice ;)
Dobre! Jesteś kochany/a ! A jeśli ma nieaktualny, albo włączoną opcję "nie pokazuj wiadomości od nieznajomych"?
hehe jestem kobieta :P No tak, jesli ma wlaczona ta opcje, albo nieaktualny numer to zaraz sie o tym dowiesz, jesli nie odpisze. Wtedy pozostaje "intryga" z mailem ;) I tu mialabym 2 opcje, a moze i na poczekaniu wymyslilabym cos jeszcze, ale najpierw sprawdz to z numerem.
:-) Już wiem, jakiej użyć końcówki :-) Założyłam sobie właśnie inny numer gg i napisałam - zero odzewu. Więc nie wiem, co to znaczy. Albo go po prostu nie ma przy komputerze, albo ma już inny numer a tego nie skasował? A jakie masz pomysły na maila? Nie wiem, jak dziękować wszystkim z tego forum, którzy nie zmieszali mnie z błotem, a doradzają! Jeśli mogę się komuś jakoś odwdzięczyć, piszcie!
hmm a jest teraz na statusie "dostepny"? bo jesli nie to moze go w ogole teraz nie byc, a wtedy nie liczylabym na rychla odpowiedz ;) trzeba sie liczyc z tym, ze taka zabawa moze troszke potrwac, wiadomo, nic od razu :)
ma jakies dane w katalogu? jesli nie a odpisze to i tak dowiesz sie czy to on czy nie, bo musisz go spytac o imie skoro jestes "nieznajoma" :)))
Teraz jest czerwone słoneczko. A co do numeru, to na pewno kiedyś był jego i w katalogu nadal są wszystkie jego dane. Ale może już używać innego numeru, a do tego nie mieć dostępu... Ja też tak kiedyś miałam, jak zepsuł mi się komputer a nie pamiętałam hasła do gg. Musiałam założyć nowy numer, a ten mój stary z wszystkimi moimi danymi nadal gdzieś istnieje :-(
Z tym gg to troszke inaczej wyglada. Dlatego, ze po pewnym czasie od nieuzywania danego numeru on przestaje byc twoj i dostaje go jakas inna osoba. Wiec jesli nadal sa tam jego dane to znaczy ze nadal uzywa tego numeru, albo jeszcze nikomu go nie przydzielili. W kazdym razie jesli napisalas do niego jak byl na niedostepnym to bedziesz musiala sie tlumaczyc skad masz ten jego numer, bo przeciez nieznajomi nie pisza do ludzi, ktorzy sa niedostepni ;) Jakby co to sluze pomoca.
Nie mają Państwo więcej pomysłów? Błagam, to bardzo ważne!!!!!!
dobrzy ludzie, pomóżcie mi proszę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
hmmm...Rutkowskiego przymknęli...:P
mozesz zadzwonic do telekomunikacji i poprosic o numer telefonu takiej i takiej osoby, mieszkajacej w takim i takim miescie... jesli Ci ta ksiazka w internece nie funkcjonuje.. nie wiem, czy mozna prosic o adres, ale sporobuj...
druga rzecz... zalezy jakie to miasto, moze mniejsze, moze znasz jakis kumpli od niego?
wpisz do google.pl te jego imie i nazwisko.. a kto wie, moze akurat bedzie w Internecie?
probuj...
w dzisiejszych czasach jak czlowiek sie nie ukrywa, znajdzie sie go w kilka minut... przy dostepnych srodkach oczywiscie..:)
ludzie wy tak ochoczo pomagacie, a "fatalnego zauroczenia" to pewnie nie oglądaliście :)
bardzo śmieszne, kurwa!
dziękuję Agnieszko, jesteś kochana!
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 32
poprzednia |

« 

Pomoc językowa