Witam!
Niedawno prosiłem was o przetłumaczenie listu do zawodnika, listy wysłane i czekam na odpowiedzi. Teraz jednak chciałbym napisać do mojej ulubionej Borussi Dortmund. Wiem, że mogę napisać po angielsku, jednak lepiej chyba jest napisać w ich ojczystym języku. Proszę was znowu o pomoc, ponieważ chce, żeby było to dobrze napisane. Z translatorów to wiadome jakie głupoty wychodzą. Ja nie uczę się niemieckiego więc nie mam styczności z tym językiem. Jeśli ktoś zechce poświęcić czas (wiem, że list nie jest krótki) to będę bardzo wdzięczny.
< Drodzy przyjaciele,
Na wstępie chciałbym pozdrowić wszystkich piłkarzy i członków waszego klubu. Jako fan Borussi liczę, że obecny sezon przyniesie wszystkim wiele powodów do radości i satysfakcji.
Kilka słów o mnie; Mam na imię Mateusz i mieszkam w Polsce. Piłka nożna jest moją pasją od dzieciństwa. Borussia to klub, który lubię i podziwiam od lat. Moimi ulubionymi zawodnikami są: Ebi Smolarek, Sebastian Kehl i Dede. Marzę, aby w przyszłości wyjechać na mecz ligowy waszego zespołu.
Od pewnego czasu zbieram pamiątki klubowe, a w szczególności zdjęcia z autografami zawodników z moich ulubionych klubów. Byłbym bardzo wdzięczny, gdybym otrzymał kilka podpisanych zdjęć waszych piłkarzy. Wiem, że otrzymujecie wiele podobnych listów, jednak jako fan Borussi liczę, że moja prośba nie zostanie odrzucona. Posiadanie pamiątek waszego zespołu byłoby dla mnie powodem do dumy i sporej satysfakcji.
Dziękuję z góry za zainteresowanie moją osobą. Kończąc, jeszcze raz wszystkich pozdrawiam. Życzę wielu sukcesów oraz mnóstwo wspaniałych, piłkarskich chwil. >
Znowu liczÄ™ na was :D