Duński

Temat przeniesiony do archwium.
witam! znacie może jakąś stonkę, gdzie możnaby się nauczyć podstaw duńskiego i nie tylko?
a co Cie tak wzielo na dunski??
:-)
Blutiger się nudzi :P i ma ambitny plan: być poliglotą :D już jest, licząc polski i niemiecki, Ty oczywiście też :-)
kurcze..normalnie mam taką ciągotkę do tych skandynawskich języków ( dołączając do tego jeszcze niderlandzki) że mała bańka. Oczywiście poszedłbym na jakiś kurs językowy ale....w moim kochanym mieście najpopularniejszymi językami są angielski, niemiecki i francuski...o nauce innego języka nie ma co marzyć :/

i tak się własnie pytam:) książkę do szwedzkiego już mam :P teraz chciałbym zorganizować jakieś materiały do duńskiego..potem może do norweskiego..itd :P
O Jiiizzz... mnie też! Tylko mnie to do prawie każdego języka ciągnie..:P Chciałabym też hindi znać i takie wschodnie, ale samej wolę się nieuczyć, bo inny alfabet jest...narazie mi mama pozwoliła na o, że jesli będę się b. dobrz euczyć ang,niem i włoskiego to mi pozwoli jeszcze na szwedzki yuohuuu! :P W tym roku będzie duużo nauki :D ale nauka języków jest bardzo przyjemną nauką :) nie to co jakaś fizyka :/ i tak z niej nic nie kapuję :D a języki to przynajmniej umiem powiedzieć coś i w ogóle takie super uczucie :D. A jaką masz książkę do szwedzkiego? ja się boję sama uczyć, bo mogę źle nauczyć się wymowy i potem będzie cięzko się przestawić. No ale może się w moim mieście znajdzie ktoś, kto zna i zeche mnie uczyć...:D
ksiązka się nazywa: Schwedisc, Ein Sprachkurs für Schule, Beruf und Weiterbildung - Hans Ritte, wydawnicwo Heuber Verlag!

kiedyś tam zaglądałem! ale nie miałem odwagi się za to zabrać..:P może teraz?
le vacanze to najlepszy czas :D ja w lipcu łaziłam na kurs enlish, a teraz uczę się niemieckiego... w szkole nie mam zamiaru się uczyć, bo jest głupio xD i tak angielski mnie w klasie to eee....no comment, a niemiecki nawet nawet, ale ja wolę sama :D taka już moja natra :D nie lubię uczyć się języków w szkole :P albo sama, alo na korkach albo w szkole językowej :P jakoś tak przyjemniej jest wtedy :D nie robię tego dla ocen ale dla przyjemności, może dlatego...
Ty juz tutaj nie sciemniaj
;P
sama tylko dziobiesz i niemiecki znasz super!!
ja zamierzam sie wziac porzadnie za angielski no i chce zrobic tlumacza przysieglego z niemieckiego. "troche" kucia jest przede mna i dlatego tak ciezko mi jest sie za to zabrac. a teraz tylko szukam materialow przygotowujacych na ten egzamin, moze za 10 lat uda mi sie go zrobic
:-)
kto ściemnia, ten ściemnia :P nie zwalaj na mnie :PP gdybyś wiedział ile ja rzekomo "dziobię", to byś się baaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo zdziwił :-) bo w ogóle :]
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Nur deutsch

»

Inne