Niemieckiego zaczelam sie dopiero co uczyc. W wakacje samodzielnie troche sie poduczylam. Mamy zadanie napisac cos o naszych wakacjach w czasie przeszlym.
Czy ktos moglby sprawdzic moj tekst i poprawic moje bledy ??
Dziekuje z gory :) (Pewnie jest dużo błędów, przepraszam, dopiero zaczęlam się uczyć).
MOJE WAKACJE
Moje wakacje spędziłam z przyjaciółmi w Górach i nad Jeziorem.
Byłam w Bieszczadach i Widnej Górze.
Bieszczady leżą na terenie Polski i Ukrainy. Należą do Beskidów.
W Górach spędziłam dwa tygodnie. Często spacerowaliśmy po nich. Zdobyliśmy wiele górskich szczytów (Opołonek, Tarnica, Połoniny). Zwiedziliśmy pobliskie miejscowości (Sanok, Jawornik). Pogoda była dobra, czasem tylko niebo było zachmurzone. W wolnym czasie opalaliśmy się lub chodziliśmy na basen. Mieliśmy wiele przygód. Poznaliśmy wielu nowych znajomych. Te wakacje były naprawdę udane.
Tarnica - Najwyższy szczyt Polskich Bieszczad.
Opołonek - Najdalej na południe wysunięty kraniec Polski.
In Meine Sommerferien Ich war mit Freunde in Gebirge und nach See. Ich war in Bieszczady und Widna Góra. Bieszczady liegt in Polen und Ukraine. Bieszczady gehören zu Beskidy. In Gebirge Ich war 2 Wochen. Wir oft spaziert. Wir ergattern viele Spitze in Gebirge (zum Beispiel Opołonek, Tarnica und Połoniny). Wir besichtigen Ortschaft (Sanok, Jawornik). Wetter war gut, mitunter allein Himmel war bewolkt. In freizeit wir in der sonne geliegt oder gegangen zum Schwimmbecken. Wir gehabt viele Geschichte. Wir erkennen viele neue Bekannte. Diese Sommerferien war wirklich gelungen.
Tarnica - Das is höchster Spitze in Polen Bieszczady.
Opołoenk - längstens zu Suden Peripherie in Polen.