Bardzo prosze o przetlumaczenie,jestem poczatkujaca i nie za bardzo mi wychodzi uzlozyc tylu zdan poprawnie
Wydaje mi sie,ze powodem dla ktorego mlodziez siega po srodki uzalezniajace sa problemy w domu, szkole. Mlody czlowiek nie umie sobie poradzic sam z problemami dlatego siega po uzywki, dzieki ktorym o nich zapomni. Niestety mlody organizm szybko sie uzaleznia. Rowniez powodem jest to,ze mlodzi ludzie probuja sobie pomoc w nauce zazywajac rozne srodki. Rowniez chca byc zauwazeni,powodem moze byc tez zle towarzystwo ktoremu chce sie dorownac i przypodobac.
Moim zdaniem kazdy nalog jest niebezpieczny.Poniewaz kazde uzaleznienie ma na nas zly wplyw. Uzaleznienie od nikotyny,narkotykow i alkoholu moze doprowadzic do roznych chorob a nastepnie do smierci. Natomiast coraz bardziej popularne uzaleznienie od internetu powoduje,ze sie odsuwamy od przyjaciol,rodziny. przestajemy wychodzic z domu. Internet pochlania caly nasz czas. Nie mamy czasu na nic innego. Z powodu kazdego nalogu mozemy stracic najblizszych. Poza tym nalogi maja zly wplyw na nasz organizm.