1.Jako byłem jedenastu i moja matka do tego dryfuj ten raz chciał poślubić, mój przyszły ojczym podrywał długą przechadzkę z mną i zatrzymywał u mnie wokół ręki mojej matki. Czułem duży i ważne. Jestem wreszcie w naszej Najstarszym wyrobi tekstylny z róznokolorowych materiałów -rodzina i ona jest tak: Mam jedną do trzeciemu raz zamężną matkę i ojca, która poślubił także znowu, plus zweu ojczymów więc i macocha.To poślubiło pierwszych ojczymów także znowu, zwiiete, teraźniejszą, vorheh był, moc trzech wietere - przecież, jak powinienem powiedzieć: Macochy? Ciotki pół?
2. Jestem jedynym dzieckiem z pierwszego małżeństwa mojej matki.Ona ma z jej drugim mężem dwa dzieci i dwa dalsze przyszły z trzecim, znowu inaczej spokrewnieni bracia przyrodni do tego, ponieważ także to - mój aktualniejszy ojczym - jest oddzielony i równy ojciec. Jednak to pół kosmos jest dopiero wszystkim. Mój milutki ojciec ma mianowicie dwa dzieci z jego drugą żoną i mój pierwszy ojczym ma jeszcze córki. Czy także, kto gubi teraz powoli widok, zrozumie tak dużo: Mam ogromną, rodzina komplikowała wysoko. Wszystkiego jasno?
3.Nasza rodzina ma motto: Bądźcie hojni! I jeszcze coś jest: Każdy lubi każdy. To brzmi kiczowato, jest prawdziwy, tak zabawny, tak duży, nasza familie wariuje tak jest także. Jestem teraz 20 i pierwsza w letzer czasu Ścina mi na co dla szczęścia jest, mieć taką wielką rodzinę. Sądzę moją komplizerten wielkiej rodziny mam kilku Eigenschlaften. Położyć z powrotem własne życzenia także raz.
CZY DOBRZE JEST PRZETŁUMACZONY TEN TEXST U DOŁU PO POLSKU??
1.Als ich elf war und meine Mutter zum drift ten Mal heiraten wollte, machte mein künftiger Stiefvater einen langen Spaziergang mit mir und hielt bei mir um die Hand meiner Mutter an. Ich fühlte mich groß und wichtig. Schließlich bin ich die Älteste in unserer Patchwork -Familie, und die ist so: Ich habe eine zum dritten Mal verheiratete Mutter und einen Vater, der auch wieder geheiratet hat, plus zweu Stiefväter also und eine Stiefmutter.Der erste Stiefväter hat auch wieder geheiratet, der zwiiete, jetzige, war es vorheh, Macht drei wietere- ja, wie soll ich sagen: Stiefmütter? Halbtanten?
2.Ich bin das einzige Kind aus der ersten Ehe meiner Mutter.Mit ihrem zweiten Mann hat sie zwei Kinder, und mit dem dritten kamen zwei weitere, wieder anders verwandte Stiefbrüder hinzu, denn auch dieser- mein aktueller Stiefvater - ist ja geschieden und eben Vater. Aber das alles ist erst der halbe Kosmos. Mein lieblicher Vater hat nämlich zwei Kinder mit seiner zweiten Frau, und mein erster Stiefvater hat noch eine Tochter. Auch wer jetzt langsam den Überblick verliert, versteht doch so viel: Ich habe eine riesige, hoch komplizierte Familie. Alles klar?
3.Unsere Familie hat ein Motto: Seid großzügig! Und es gibt noch etwas: Jeder mag jeden. Das klingt kitschig, ist aber wahr, so komisch, so groß, so verrückt unsere familie auch ist. Ich bin jetzt 20, und erste in letzer Zeit Fällt mir auf was für ein Glück es ist, eine solche Großfamilie zu haben. Ich glaube meiner komplizerten Großfamilie habe ich ein paar Eigenschlaften. Eigene Wünsche auch mal zurückzustellen.