dzieki za Twoj list , cieszę sie , że znów do Ciebie pisze. Jak się masz? Dobrze spędziłeś ferie? Byłeś w zimie na nartach? Cieszysz się też na święta wielkanocne?
Pisałeś mi o Twoim pięknym domie, teraz moja kolej.
Mieszkam na Słowacji w Kosice.Mijscowość ta leży we wschodniej Słowacji. Mieszkam w bloku , na północ od centrum. Mieszkam na pierwszym piętrze w 4 pokojowym mieszkaniu, kuchnia , pokoj dzienny, 2 pokoje dziecięce ( moj i brata), sypialnia i łazienka. Wreszcie mam swój włąsny pokój. ( jest miło zwłaszcza , gdy potrezbuję spokoju)
Mój pokój jest niezbyt duży, ale świetny. Ściany są białe, takie same jak zasłony przy oknie. Moje biurko, bez komputera ( zepsuł sie) znajduje sie przed oknem. Obok sciany stoi łóżko, które jest bardzo przytulne. ( szczególnie dla mojego pieska Rubego). Naprzeciw drzwi, obok łóżka , jest komoda, na której stoi jasno - zielona roślinka. W moim pokoju odrabiam zadania domowe , a w pokoju dziennym spędzam swój wolny czas. Możliwe , że inni uważają , że mój pokój jest mały i niezbyt ładny , gdyż nie ma wilekiego okna ani zlewu(?) -> łazienki , ale ja uważam " Mój pokój jest fajny taki jaki jest "
Proszę , odpisz wkrótce.
Sorka za literówki jakby były . Nie jest tłumaczone słowo w słowo , ale sens jest zachowany ;)