mittelpunkt b2 podręcznik metodyczny

Temat przeniesiony do archwium.
Witam. Czy jest moze dostepna w pdfie ta ksiazka w ktorej znajde testy do poszczegolnych rozdzialow?
Mittelpunkt b2 podrecznik metodyczny. Chodzi mi konkretnie o rozdzial 7.
jest
A czy moge prpsic link?
nie mam. Co to "prpsic"? Jakieś przekleństwo?
Mialo byc prosic. A wiesz gdzie to moge znalezc?
wiem
A napiszesz mi gdzie?
nie
Dlaczego?
bo mi się nie chce, jak i tobie
Ale czego mi się nie chce? Człowieku chodze od miesiecy na korepetycje z niemieckiego po to by to zaliczyc na tak wygurowanym poziomie na jakim musze, mimo ze studiuje technologie chemiczna z czym ten jezyk ma niewiele wspolnego. Nie moge obronic inzyniera tylko dlatego, ze musze sie uczyc konjunktiv i innych rzeczy, ktorych i tak nie bede uzywac, bo na drugim stopniu jest wylacznie angielski. ucze sie tego codziennie ale po prostu nie potrafie sie nauczyc! Moze wlasnie dlatego, ze zdaje sobie sprawe z tego ze to jest tylko na chwile, aby zdac a nie wykorzystac. I zamiast czytac o rzeczach ktore dotycza mojej pracy inzynierskiej, badz wkuwania na egzaminy z energetyki, siedze nad niemieckim. malo tego musze to robic z malym dzieckiem na rekach, takze nie mow mi, ze mi sie nie chce!!!!!!!!!!!!!
O, kurde, teraz mi gupio. Uwarzaj w gurach!
A, jenzyka bendziesz potżebowaua, bo po zrobieniu dyplomu pżyjedziesz i tak do niemiec i zechcesz ALG II i co ci tam pżysłógóje.
Połurz dziecko. Ono pszerzkadza w pisanió.
Coś mi na to wygląda, że robią ze mnie spowiednika... ???
Nie..... wygląda na to, że jesteś zarozumiały, zgorzkniały i pewnie nikt Cię nie lubi? Hm.... Ciekawe dlaczego?
Wiem!!
Bo jesteś zwykłym dupkiem :)
Cytat: Justys112
Nie..... wygląda na to, że jesteś zarozumiały, zgorzkniały i pewnie nikt Cię nie lubi? Hm.... Ciekawe dlaczego?
Wiem!!
Bo jesteś zwykłym dupkiem :)
No, patrz, już wszystko wiesz: ja jestem dupkiem i ty masz załatwioną odpowiedź. Było tak od razu.
Świat byłby taki piękny, gdyby zabrakło ludzi takich jak ty.
Świat byłby taki piękny, gdyby zabrakło ludzi takich jak ty.
Z takimi, jak ty, nikt by się niczego nie dowiedział i zdurniał z lenistwa.
A ty pewnie mieszkasz u mamusi i masz wyprane, wyprasowane i obiadek pod nos podany? Łóżko też ci ścieli?
Ale czego mi się nie chce? .... I zamiast czytac o rzeczach ktore dotycza mojej pracy inzynierskiej, .... siedze nad niemieckim.
I mam teraz dużo wolnego czasu na wypisywanie bzdetów niunielowi, bo mnie to za każdym wpisem posuwa o jeden krok naprzód.
Przedtem stałam nad przepaścią!
nic nie ma gorszego niż stać nad przepaścią..
czemu? Przecież poszła dalej.
bo można spaść
a mogę i ja się tobie zwierzyć, bo też nie mam za ciekawie w życiu. dziecko, i wiesz jak dalej.. mimo to mam mgr podypl i sama się uczę języka. mogę mogę ciii pomarudzić trochę, plisss??
Poprosiłam tylko o pewną książkę.... A zostałam zmieszana z błotem. Nie jestem leniem. Mam tylko jedną słabość - język niemiecki. Szkoda tylko, że wszyscy poligloci nie byli tacy pewni siebie, gdy potrzebowali korepetycji z chemii, matematyki czy fizykii.
edytowany przez Justys112: 28 sty 2014
niestety ja jej nie posiadam..;) a nie możesz zmienić na angol, skoro ten niemiecki taki be jest? no i na z.B. chomiku jej nie ma, tam to prawie wszystko jest.
chcialam sie uczyc angielskiego ze wzgledu na to ze mieszkalam w anglii i znam ten jezyk jako tako, ale znam i jest o wiele latwiejszy dla mnie. I ze wzgledu na to, ze na drugim stopniu u nas jest tylko angielski. Ale z racji tego, ze na maturze zdawalam niemiecki to MUSIAŁAM iść na niemiecki.
chcialam sie uczyc angielskiego ze wzgledu na to ze mieszkalam w anglii i znam ten jezyk jako tako, ale znam i jest o wiele latwiejszy dla mnie. I ze wzgledu na to, ze na drugim stopniu u nas jest tylko angielski. Ale z racji tego, ze na maturze zdawalam niemiecki to MUSIAŁAM iść na niemiecki.

a na chomikuj szukałaś?
Poprosiłam tylko o pewną książkę.... A zostałam zmieszana z błotem. Nie jestem leniem.
Nie marudź. Poszukaj. Ucz się sama szukać. Jeśli potrzebujesz podręcznika metodycznego, to musisz mieć już jakiś poziom niemieckiego, also:
wer suchet, der findet!
Marsch!
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia