Własna baza słówek

Temat przeniesiony do archwium.
Witam forumowiczów. Od pewnego czasu powtarzam sobie słówka "od podstaw" z pomocą Profesora Klausa, ale doszedłem do wniosku, że potrzebowałbym jeszcze własnej bazy. Wprawdzie wspomniany program umożliwia dodawanie nowych jednostek, wolałbym skorzystać z czegoś darmowego i wygodnego w użyciu. Dobrze by było, gdyby własne słówka zapisywane były w jakimś pliku bazy, który można by też edytować bez użycia aplikacji (np. samym Notatnikiem albo Wordem). Który program będzie lepszy - Anki, Mnemosyne czy...?
Witam forumowicza. Postaraj sie uzyć naszej wyszukiwarki, a na pewno coś praktycznego znajdziesz. Zum Beispiel:
https://niemiecki.ang.pl/search/baza%20slowek
Moja propozycja: pisz u nas od razu po niemiecku, to po kilku miesiacach masz bazę w głowie. Najlepsza baza to ta, którą się ma bez żadnego programu.
Was meinst du dazu?
nichts
hummelku moj kochany programmy sa najlepsza methoda nauki jezyka taki programm jest cierpliwy i powtarza ci dane slowo lub zdanie tyle razy ile chcesz i jezeli zrobisz blad to w protokolach masz napisane co bylo zle takim wspanialym programmem jest Mega Lernpaket jest to programm ktorego uzywam w pracy z dziecmi z LRS /Lese-Rechtschreib-Schwäche/ mozna go kupic tylko bei ebey ten programm zawiera slownictwo i grammatyke od 1 do 10 klasy no i oczywiscie jest mozliwosc pisania dyktand i cwiczyc phonetyke i budowe zdan jezeli sie taki programm posiada do mozna po powiedzmy roku czasu systematycznej podkreslam systematycznej pracy w kozi rog zapedzic nauczyciela niemieckiego baaaardzo polecam ten programm
@hammel - bardzo dziękuję. Znalazłem w tym zapytaniu jeszcze program Teachmaster i Vokker - potestuję je sobie wraz z Anki i Mnemosyne. :-)
Cytat: diego13
hummelku moj kochany programmy sa najlepsza methoda nauki jezyka taki programm jest cierpliwy i powtarza ci dane slowo lub zdanie tyle razy ile chcesz i jezeli zrobisz blad to w protokolach masz napisane co bylo zle

Ja dann benutz doch endlich selbst mal eins.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Studia językowe