ESKK

Temat przeniesiony do archwium.
Siema.
Mam do Was takie pytanko - jak ogólnie oceniacie kurs języka niemieckiego dla początkujących ESKK? Teraz mam wakację, więc zamierzam sobie go przerobić. Kiedyś zaczynałem się uczyć, ale zawsze tak było, że jakoś czasu nie starczało. :) Co mniej więcej będę potrafił po przerobieniu tego kursu? Tzn. hm... Jakie możliwości rozumienia języka niemieckiego? Czy da się zdać jakiś egzamin po nim? Z góry dzięki za pomoc. ;-)
drogi łukaszu...
zeby naucyc sie jezyka na kursie korespondencyjnym trzeba miec ogoromnie duzo checi, dyscypliny i samozaparcia;) co prawda nie zbabeira to duzo czasu dziennie ale kazdy wie ile innych ciekawych czynnosci.
sama zaczełam kurs ESKK. było fajnie. regulanie i pilnie sie uczyłam 4 miesiące...wierz ze jak na mnie to i tak bardzo długo ;) i wiesz co tak szczerze taki kurs praktycznie nic ci nie daje... oczysci jdynie twoj portfel i tyle... potem aczełam kurs w szkole jezykowej dla poczatkujacych i wierz mi ze kurs i normalny nauczyciel daje efekty jakies 5 ray szybciej...
wiec jesli chodzi o mnie to odradzam rozpoczynanie nauki jezyka w taki sposób.

pozdrawiam
Eliza
Z tego co się orientuje, to po kursie niemieckiego dla początkujących w ESKK można zdawać egzamin TELC na poziomie A1, który uznawany jest w większości krajów Europejskich. TELC ma 4 poziomy: A1 - początkujący, A2, B1 i B2.
Czy masz może skany taego kursu? Jeśli masz to mogłabyś mi je wysłać? Mój e-mail [email]

« 

Zentrale Mittelstufenprüfung