Intensiv Deutsch Nachste Schritte

Temat przeniesiony do archwium.
czesc ! chciałbym sie dowiedzieć czy juz ktos korzystał z tego " Intensiv Deutsch Nachste Schritte " ??? prosze o odpowiedź. pozdrawiam
dolaczam sie do pytania,
czekamy na opinie.
już mi to przyszło. Pierwsze wrażenie jak najbardziej pozytywne. Wszystko fajnie zrobione. Polecam !
zastanawiam się nad kupnem albo Intensiv deutsch Nahste Schritte albo Profesora Klausa. Który program jest na wyższym poziomie? Wiem że z pewnościa zaletą Klausa jest to, że są to aż 3 różne części - słownictwo, gramatyka, konwersacje... rnCzekam na opinie.
Hej. Mogę coś nie coś powiedzieć o Klausie. Mam 2 części: Słownictwo oraz Rozumienie ze słuchu i konwersacje. Ponieważ mam te programy niedawno pewnie wszystkich zalet i wad jeszcze nie odkryłam. Co do słownictwa to jest ponad 13.000 słow pogrupowanych tematycznie ale możesz tez uczyć się wszystkich jakie tylko tam są. Codzienne powtórki pomagają napewno w utrwalaniu słowek i muszę przyznać, że jak dla mnie jest ok. Ma oczywiście też swoje wady a mianowicie rzecz się tyczy synonimów. Kiedy wpiszesz synonim jakiegoś słowa to raz uznaje odpowiedz za poprawną ale zdarza się też w niektórych przypadkach że nie. Np. zdenerwowany - raz jest aufgebracht raz aufgeregt - jak nie trafisz co komputer akurat ma na myśli pokazuje błąd (trochę to derwujące). Większość słówek użyta jest też w przykładowym zdaniu. Oprócz słówek uczymy się też całych tych zdań właśnie i to akurat dla mnie przynajmnie jest dość dziwne więc narazie omijam i może dlatego nie do końca rozumiem istotę. Co do II programu to bardziej rozumienie ze słuchu niż konwersacje ale więcej nie powiem bo jeszcze nie miałam bardzo na to czasu. Ogólnie jestem zadowolona z zakupu szkoda tylko, że tak późno to zrobiłam. Słownictwo polecam szczególnie na początku nauki języka. Mam nadzieję, że trochę pomogłam.
bo własnie... Na jakim poziomie byście określili np słownictwo z Klausa? Bo jeśli to są rzeczywiście początki to raczej dla mnie odpada...
Czekam nadal na opinie. mam ochote kupić jakiś program bo na uczenie się z książek i własnych notatek starcza mi zapału na niedługo :(
Słownictwo podzielone jest na 4 poziomy. w pierwszym mało słowek ok 2000 i bardzo proste, 2 - 3500(np. Geld wie Heu haben*der Lautsprecher*stottern*kreuz und quer*ehrgeizig) i 3 - 5500 najbardziej rozbudowane (np. skurril* der Durchfall*nachtragen*in Kraft treten*Lampenfieber haben)- słownictwo trochę trudniejsze, no i 4 poziom najtrudniejszy - 2700 (np. der Verschwörer*plädieren*der Kotflügel*zottig*mit jmdm ein Hühnchen rupfen).
A i program ma słuzyć jako przygotowanie do ZD i ZMP. Ja właśnie przygotowuję się do zd i dla mnie w zupełności wystarcza. :))
dzięki.
Własnie wczoraj zakupiłam Prof. Henrego gramatykę. Miał to być poziom od poczatkującego do CAE... No i niestety, wyjaśnienia sa na poziomie intermediate a cwiczenia... Może część z upper-intermediate. Na pewno nie do FC czy CAE jak to deklaruja :( Zraziłam się trochę powiem szczerze więc chyba poczekam jeszcze na opinie na temat Nahste Schritte...
hej!!
Nie chce zaczynać nowego tematu, dlatego tutaj się spytam. :)
Czy ktoś z was uczył się niemieckiego z tego kursu płytowego firmy grafox??
Ma on taki sam tytuł jak te supermemo.
podnosze temat...
jak tam z poziomem tych programów?
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa