drzwi otwarte na Viadrinie!

Temat przeniesiony do archwium.
czesc,
z racji tego, ze juz od dluzszego czasu interesuje sie sprawami kolejnego rocznika, ktory ma zamiar studiowac na Viadrinie, podsylam link dostyczacy Drzwi Otwartych, ktore odbeda sie 13 czerwca.
http://www.euv-frankfurt-o.de/de/studium/termine/tag_der_offenen_tuer/dzien_otwartych_drzwi_polnisch.pdf

Pozdrawiam i mam nadzieje, ze sie tam spotkamy!
(Ja jako student :))
o, a my... jako przyszli studenci (...ta, chcialabym... :) )dyiekujemy Ci Studencie za link.

... i trzymaj kciuka za Nas, ok?...

Pozdrawiam!:)
Siema! Aśka Ty też na Viadrinę? No to witaj w klubie! Póki co ode mnie z Kielc 3 osoby się tam wybierają :D Jak Ci poszła matura? :) Ja jestem całkiem zadowolona :) Na dniach otwartych też raczej na 100% zawitamy :)
P.S. podobno ten Frankfurt to straszna dziura :P Aśka jak chcesz to podaj swój nr gg to pogadamy :)
nie wiem czy Frankfurt jest az taka dziura, ale na pewno Slubice. Tylko bez obaw, to ludzie twoza klimat, a ja mam taka ekipe, ze jezeli zycie w takiej dziurze jak Frankfurt czy Slubice ma wygladac tak jak moje, to nie wiem... chyba zamieszkam w ziemiance.

to ja tam za was trzymam kciuki, co do matur i moze bede wam doradzal na drzwiach otwartych. Staram sie o to!
Black Rose, no to milo, milo! :D
Wybieram sie na Viadrine, wybieram. Mature mialam wprawdzie w zeszlym roku i na dobra sprawe byc moze moglabym juz teraz urzadac z Vasilem dni wolne na Viadrinie, ale ni stad ni zowad zapragnelo mi sie wyjechac na rok do Niemiec w celu opdszkolenia sobie deutscha. Matura poszla nie najgorzej. Ale co tu duzo mowic... Czas pokaze, czy na tyle dobrze, by dostac miesjce na studiach!
Na co sie wybierasz?

Pozdrawiam!
... a tak swoja droga - dni otwarte, a nie wolne...:]

a co do Frankfurtu... za wiele nie widzialam - uniwersytet jedynie i najblizze okolice od Niego..
Jakos ujdzie..:] I jak Vasil powiedzial...Liczy sie ekipa :D
Ja z moim chłopakiem chcemy na GPL , kolezanka się waha pomiędzy GPL tam a studiami w Polsce, ale póki co też chce tam złozyć :) Nie wiecie kiedy są wyniki z Viadriny? Asiu moglabys podac swoje gg?
wyniki z Viadriny? Sa dosc pozno. Ja tylko tam w zeszlym roku tylko tam skladalem papiery i gdybym sie nie dostal, no coz, byloby zbyt pozno na inne uczelnie. Ale nie ma to jak lekki dreszczyk emocji przez kilkaa miesiecy :)

No Aska, gdybys juz w zeszlym roku poszla na Viadrine, to ja nie wiem czy to miasto by to znioslo. No nas obu... Mnie samego jeszcze wytrzymuje ;)
Vasil... zacznij szykowac miasteczko Frankfurt do malych zmian :D
Zamierzam tam byc.
Jeszcze bede...
(aska...od kiedy ty taka pewna siebei?... :] )
Zaskakuje siebei sama :D
chwilami... :)

Auf Wiedersehen moi mali przyjaciele ! :]
spoko! ;)
Black Rose, wybacz, ze z malym opoznieniem... ale juz podaje Ci moj nr gg - 4838283.

Napisz, co slychac... :D
Vasilu... jak wygladalo Twoje staranie sie o miejsce w akademiku? Kiedy wysylales papiery?

:)
o miejsce w akademiku nie ma co sie martwic. Oczywiscie jest podany termin o skladanie, i warto sie go trzymac. Jednak niektorzy starali sie o miejsce duzo pozniej. Np. ja dostalem na poczatku wspollokatora, ale dopiero jakos na poczatku listopada. Miejsc w tych akademikach w SLubicach nie brakuje, wiec bez obaw kazdy dostanie!
hi leute, wieciej co, jest einfach toll! Bede na tym spotkaniu o prawie niemieckim, ktore prowadzi Malgozata Krzysztofik. Wtedy sobie pogadamy!!!
...huuu, no patrzcie Go!
I juz sie dorobil "krzeselka"!...

Nie wiem, czy na drzwiach otwartych bede...
ale i tak Cie poznam.

:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Brak wkładu własnego