IJO Nowy Sącz

Temat przeniesiony do archwium.
Wszyscy którzy wybieracie sie na filologię niemiecką do Nowego Sacza, dowiedzcie się dokładnie o ten kierunek bo podobno od pazdziernika bedziecie musieli studiowac takze angielski! Juz nie bedzie kierunku filologia niemiecka tylko filologia niemiecka z angieslskim a wiec studiuje sie dwa jezyki. Oczywiscie ani w inforamatorze ani na stronie internetowej uczelni nic o tym nie pisze, a Wy macie dowiedziec sie o tym we wrześniu, więc jeśli Wasz angielski kuleje albo w ogole go nie macie z nim doczynienia a chcecie studiowac niemiecki, zorientujcie się co i jak aby potem nie zostać na lodzie! takze filologia angielska bedzie z niemieckim, jedynie chyba jezyk rosyjski pozostaje bez zmian. Mnie to w ogole nie cieszy bo jesli nie zdam egzaminow i bede musiala powtarzac semestr tez bede skazana na ten angielski...a z jednym jezykiem jest wystarczajaco duzo pracy....;(
może wiesz coś o takiej filologii w Krakowie, własnie dwa języki interesują mnie, dzisiaj 1 język to za mało. Byłabym wdzięczna za informacje. Podobno w Wyższej Szkole Europejskiej im. Tischnera w Krakowie jest filologia z tymi dwoma językami. Ale na jakim poziomie, może ktoś wie? Pozdrawiam, będę wdzięczna za informacje.
Z tego co wiem to na AP w Krakowie jest Filologia niemiecka , wiec nie dwukierunkowe. A inne uczelnie to nie wiem.
Ale w Wyższej Szkole Europejskiej im. Tischnera na lingwistyce wiodącym językiem jest język angielski a drugiem jezykiem do wyboru jest niemiecki lub hiszpanski i chyba francuski.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Życie, praca, nauka