Germanistyka na AP w Krakowie - egzamin wstępny.

Temat przeniesiony do archwium.
Mógłby ktoś dokładnie opisać na czym polega egzamin wstępny na germanistykę na AP ? Z tego co wiem to jest rozmowa.. ale na jakim poziomie ? W liceum z mówieniem po niemiecku jest cienko, więc się trochę obawiam..
Ile w zeszłym roku trzeba było mieć minimum procent z matury, aby się dostać ?
witam serdecznie.W tym roku chce się wybrać również na zaoczną germanistykę na ap.Chciałam sie dowiedzieć na czym polega egzamin fonetyczny sprawdzający predyspozycje językowe, czy ktoś go zdawał?Jaki jest próg procentowy wyniku uzyskanego na egzaminie maturalnym aby sie dostać na studia oraz jaka ilość przedmiotów jest wykładana w języku niemieckim.Będę bardzo wdzięczna za każde informacje.
Ja mam również pytanie: Kto jest chętny, ile osób startuje na studia z językiem niemieckim na AP??
Po tej maturze stwierdzam, że będę miał małe szanse na przyjęcie na AP. Piszcie ile Dostaniecie mniej więcej punktów to będzie można porównać sobie wyniki :) Mój przypadek to około 50 marnych punktów, gdzie ja moge z tym iść?? Oczywiście chodzi tu o mature rozszerzoną. Piszcie Prosze a zobaczymy co w trawie piszczy.
Phi, nie szpanuj.. Ja myślę, że będę miała ok 80%.. Składacie gdzieś jeszcze ? Ja chyba do Rzeszowa...
też obstawiam cos lekko po 80%, i będę składać na AP i oczywiście na mój wymarzony UJ , jak myślicie 80% na KRK wystarczy?? prosze o odp
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Brak wkładu własnego