przesiedlenie do niemiec

Temat przeniesiony do archwium.
czesc!!! prosze o pomoc i odpowiedz na kilka pytan! zamierzam wyjsc za maz za faceta,ktory ma obywatelstwo niemieckie,ja jestem po rozwodzie i mam troje dzieci z pierwszego zwiazku-on jest kawalerem planujemy wyjechac do niemiec na bawarie i tam zaczac wszystko od nowa-chce wiedziec jak to bedzie wygladalo ze strony prawnej-czy po slubie w polsce i przysposobieniu przez niego dzieci ,beda one mialy takie same prawa jakby to byly jego dzieci rodzone? tz czy w niemczech otrzymaja obywatelstwo i wszelkie przywileje np...ubezpieczenia ,zasilki rodzinne itp...a co ze mna? jak to bedzie wygladac?jako jego zona czego moge sie spodziewac? wogole co myslicie o wyjezdzie?dobry to jest pomysl czy moze lepiej sie nad tym glebiej zastanowic? jakie sa wymagane dokumenty z polski i gdzie najpierw sie udac?co zalatwiac? jak wygladaja szkoly? bo starsi chlopcy mowia po niemiecku dosyc fajnie ,a 10 letnia corka dopiero zaczela nauke,czy sa tam polskie szkoly????dzieki za wszelkie informacje i sugestie :)

« 

Brak wkładu własnego