Matura 2009

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 45
poprzednia |
Witajcie!
Kto zdaje teraz rozszerzenie z niemca? Ja mam taki zamiar,ale moja nauczycielka pewnie mi nie pozwoli bo mój poziom zostawia wiele do życzenie z tym że mam zamiar wziasc sie ostro do roboty bo chce startowac na UJ na romanistykę lub szwedzką. Postanowilem ze Ze**** sie a nie dam sie. A co u was :)
:-) ja zdaję. moja nauczycielka mi pozwoli, aczkolwiek nie wiem czy to dobra decyzja;-) chciałoby się ładnie zdać, oj chciało...:-)
a u mnie stara bida:P
O i to bardzo by sie chcialo zdac.
nie no... zdać chyba zdam; pytanie tylko na ile...
102% :***
czyli po 51 na ustną i pisemną? :-))))
Mogę Ci wystawić świadectwo :)
MATURA USTNA
Język polski - 100%
Język niemiecki - p. rozszerzony - 100%
MATURA PISEMNA
Język polski - p. rozszerzony - 99%
Język niemiecki - p. rozszerzony - 102%

No more spam :-)
ale się zrobiłeś zasadniczy :P
i praworządny :P
a idzie ktos na szwedzka na UJ ?
:) zastanawiałam się nad tym właśnie, żeby wziąć jako fakultet:) ale najważniejsze dla mnie - dostać się na germanistykę
a na germanistyke chcesz na UJ? Kurcze ja po wplywem tegorycznych maturzystow juz sie boje i czuje ten stres czy mnie przyjma czy nie kurcze tak marze o tej szwedzkiej albo romanskiej * francuski i katalonski* chyba ze mi probna pojdzie b. dobrze to sobie jeszcze wystartuje na indianistyke :)
no chciałabym, ale nie wiem czy mi jeszcze nie odbije... startuj na jakąś chinistykę:P też się boję... niestety francuskiego się nie mogłam uczyć w szkole, więc pozostaje mi niemiecki i angielski. tęsknisz za egzotyką?:>
to jest tak na romanska skladam bo kocham francuski, na szwedzka to cos nowego a noz fajna przygoda, a na indianistyke bo taki kierunek i to w krakowie to po prostu marzenie dla kogos takiego jak ja ;) kto wie czy sie kiedys nie spotkamy gdzies na korytarzu na uj ;) pozdrawiam.
ojjj..., ale tam jest tyyyle korytarzy ;) a ja mam to do siebie, że jestem taka zamyślona, że zauważam kogoś na korytarzu tylko jeśli na niego wpadnę :P prawdopodobieństwo małe, aczkolwiek jest :P najpierw trzeba się dostać:) jeśli mi się uda, to tu napiszę:) a jeśli nie, to będę płakać w samotności ;-)
a do krakowa daleko masZ?
to ja zrobie to samo ;)
no z Katowic to troche jest...
Wroniu, Ty masz trochę dalej niż relacja Kraków-Katowice... :)
no odrobinkę xD maciupeńką... :-)))
coś ponad 500 km...;-)
ja też matura rozszerzona :D nauczycielka sama mi o niej mówiła, że przy mnie nie widzi nawet sensu zdawania podstawy (!) ale czy ja wiem czy jestem taka dobra... :| jedno co teraz wiem to, to że muszę ją zdać jak najlepiej.
można sobie zrbic samemu próbną, a wypracowanie dac komuś w tej kwesti doświadczonemu... i juz wiesz czy jestes dobra
Witam! Ja zamierzam zdawać rozszerzona z niemca, jednak nie wiem czy jestem w stanie zrobić to bardzo dobrze. Niby niem. się uczę od 10 roku życia, ale teraz w liceum jestem na prof. humanistycznym, a moja grupa nie jest zbyt wybitna jeśli o niemiecki chodzi.
też jestem na humanie i też nie ma u mnie wybitnej grupy...
tych wypracowań to pisałam już dużo wszystkie mam posprawdzane arkusze matur też mam zrobione i sprawdzone wg klucza, nie robię dużych błędów, pani chwali, ami chodzi o to żebym sama uwierzyła w siebie że mogę :P
Tylko ja mam takie osoby w grupie, które ledwo co czasownik przez osoby odmieniają. Dlatego cofam się ze swoją wiedzą.Boję się, że nie zdążę przygotować się do matury, dużo tego materiału jest, a szkoła nie przygotowuje do zdania matury na poziomie rozszerzonym, przy 3 godz w szkole, i 2 godzin korepetycji to nie wiem czy wystarczy. Poza tym bardzo szybko się zniechęcam gdy mi coś nie wyjdzie i załamuję. Ja wiem, że panikuję. Wy też macie podobne obawy jak ja?
i tez mam 3h w szkole... tylko że 0h korków.
Cieszę się, że mam już to za sobą! :D Ale wcale nie było tak strasznie :) maturka z niemca rozsz. to sama przyjemność :D Viel Erfolg für alle Abiturienten 2009 :D
ja tez bede zdawac teraz niemiecki rozszezony , poswiece caly rok szkoly na nauke niemieckiego :)
Widzę że jednak nie tylko ja na maxa panikuje. Tym bardziej że moja przyszłość zależy właśnie od zdania matury. Ja też mam 3 h tygodniowo teraz od września dojdzie mi 1 h fakultetów + kółko to wyjdzie jakieś 5 h w tygodniu. Nie wiem czy to wystarczy...
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 45
poprzednia |

« 

Życie, praca, nauka

»

Nauka języka