Uni-assist pomocy!!! Viadrina!!!

Temat przeniesiony do archwium.
witam wszystkich bardzo serdecznie, jesli ktos mi nie pomoze to ja sam nie dam sobie rady :( a wiec sytuacja wyglada nastepujaco

otoz rok temu zlozylem papiery na Viadrine, nie dostalem sie na to co chcialem wiec zrezygnowalem w tym roku postanowilem zdac TEOFL i sprobowac swoich sil na IBA i tytaj moje pytanie gdyz z tego co wyczytalem moje papiery sa przedtrzymywane przez rok a nastepnie niszczone i czy daloby sie na te same papiery zlozyc druga rekrutacje bo ja ani nie wiem gdzie te papiery teraz sa czy na Viadrinie czy w Uni-assist?? pozatym jak mam doniesc tego TOEFL'a i jesli ktos by sie orientowal to czy wogole ciezko jest sie dostac na ten kierunek??

mam nadzieje ze ktos z Was sie nade mna zlituje i da chcociaz jakas wskazowke co zrobic :(
Najlepiej będzie jak napiszesz do uni assist albo do dzialu rekrutacji na viadrinie. A nie mozesz po prostu drugi raz zlozyc dokumentow? z tego co pamietam wysyla się kopie dokumentow i dyplomow
no chyba tak tez zrobie, jednakze czy nie bedzie jakiejs kolizji systemu jesli drugi raz pojawi sie moje imie i nazwisko w ich bazie czy cos, a i nie orientujecie sie czy mozna tam do nich pisac po angielsku, moj niemiecki nie jest najgorszy ale zdecydowanie lepiej czuje sie w angielskim
Z tego co wiem, to dane sa przechowywane przez 4 lata przez Uni-Assist. Tak bylo kilka lat temu.

Obcokrajowcy (bez niemieckiej matury) skladaja tylko i wylacznie przez Uni-Assit.

Jesli sa wciaz twoje dane w ich banku danych (napisz mejla do uni-assist), skladasz jedynie Antrag + oplata bez kopii matury, tlumaczenia etc.

Zawsze mozna sie zapisac na Uczelni jako Gasthörer.
Twoje dane zostana zweryfikowane, wiec keine Sorgen
dzieki wielkie za pomoc :D

mam jeszcze tylko ostatnie pytanie, bo slyszalem ze zle srednie byly policzone w zeszlym roku, mozliwe ze wlasnie dlatego sie nie dostalem :( wiec jesli sa moje dane wpisane z zeszlego roku to srednia pewnie tez?? jak myslicie?? bo jak im napisze maila to pewnie tez powinienem im zwrocic uwage czy to sprawdza jeszcze raz?? z gory dzieki :) i pozdrawiam :D
hej, a mam pytanie, jaka miales srednia, ze sie nie dostales? bo ja planuje awaryjnie wyladowac na viadrinie, bede miala niemiecka mature, ale tak chcialam ogolnie wiedziec, od jakich srednich sie dostaja tam uczniowie z polska matura.
to zależy od konkretnego kierunku i wydziału.
odnosnie TOEFL - podajesz kod instytucji, do ktorej maja byc przeslane wyniki:) lub sama sie tym zajmujesz
mfg
masz niemiecka mature- czyli mieszkasz w de, a pytasz na polskim forum o niemieckim itd. o studia w niemczech; geil:)
no ja gdzieś czytałem, chyba nawet na tym forum, że oni biorą pod uwagę średnia ze świadectwa ukończenia szkoły a moja średnia to 4,85 no ale nie wiem jak oni to przeliczają?
średnia ukonczenia liceum plus wynik z matury :) trzeba poszukac na stronie internetowej :)
dasz rade! ;)

ja niby tez sie nie dostalam, ale poszlam zapisac sie na vwl i jestem. :) potem przepisalam sie na bwl bo byla masa osob ktore zrezygnowaly i porobily sie wolne miejsca. Mam kolezanki ktore tez sie nie dostaly, ale! powiadomione zostaly o bledzie przeliczenia matur i w polowie pazdziernika zlecialy sie do ffo i dsh zdawaly w styczniu :):)

wiec ogolnie mogles sie BIC, ;)) ale nic nie szkodzi! powodzenia w tym roku, napewno sie dostaniesz!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie