UW , próg procentowy, szanse

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 56
poprzednia |
Witam;) jestem tegoroczną maturzystką, z ostatniej matury próbnej rozszerzonej uzyskałam ok.60%. Bardzo chciałabym dostać się na nauczanie j.niemieckiego na UW. Jak myślicie - czy do maja mam szanse nadrobić wszystko, tak aby mieć ok.80-90%? Może ktoś studiuje na tym kierunku? Bardzo proszę o pomoc.. :)
trzeby probowac, jesli ci na tym zalezy to mozesz to osiagnac
mfg
będę próbować:) chciałam tylko wiedzieć, czy Waszym zdaniem jest to możliwe do nadrobienia
witam:) mi również zależy na tym,żeby dostać się na UW. Matura próbna z rozszerzonego języka niemieckiego nie poszła mi najlepiej-napisałam na ok 60 % :( jednak teraz robię wszytsko,żeby ten wynik był wiele lepszy...egzaminy ustne próbne z języka niemeickiego idą mi znacznie lepiej- 90 % w górę. Jak myślicie,dostanę się na dzienne??
hej
na germanistyke na Uw potrzeba 80% wzwyż .... na nauczanie potrzeba przeważnie mniejszej ilości punktów...
na UW nie liczy się ustny...
napewno sie dostaniesz, ja tez chcialabym bardzo isc na nauczanie na UW, ale ja zdaje poziom podstawowy, poniewaz ucze sie tylko 3 lata niemca i gdybym wczesniej zdawala niemiecki to bym porwala sie na rozszerzenie. mialam z jednej 84% a z drugiej 76%. Mam nadzieje, ze bede miala 80%, bo oszaleje jak sie nie dostane. Bo wymagany jest albo poziom rozrzeszony albo podstawowy, na germanistyke jest tylko i wylacznie rozszerzenie. Jak nie na dzienne to zostaja dzienne wieczorowe, ale niestety płatne. A znacie jeszcze w Warszawie jakis dobry poziom nauczania jezyka niemieckiego na studiach?
a mi wlasnie ustny gorzej idzie, ale to dlatego, ze duzo nie cwiczy sie mowienia, ale ponoc na studiach sie to nie zmienia.. po roku czlowiek juz swietnie obchodzi sie z tym jezykiem :) znam jedna babke, ktora mowila, ze bardzo dobry poziom jest na tym nauczanie, ja chce isc na te kolegium, a potem zrobic tlumacza.
a z tego co sie orientuje, to progow procentowych nie ma, to jest w zaleznosci od tego jak zdana jest matura kandydatow
a z tego co sie orientuje, to progow procentowych nie ma, to jest w zaleznosci od tego jak zdana jest matura kandydatow
zapraszamy, jest baaardzo przyjemnie:D hehe:D UKKNJ jest suuuper:D
progów nie ma, jest tylko limit miejsc;)))ale oby było tylu chętnych;)
ja też parę dni temu rejestrowałam się na UW na filologie germańską, zobaczymy jak to będzie :)
acha... czyli juz znam odpowiedz, ale bardzo ciezko? i na ktorym roku juz jestes? :)
Germanistyka na UW! Marzenie! Jak oceniacie szanse z 89%? Myślicie,że będzie wielu kandydatów? Jak Wam poszła matura?
Zuzanna mi sie wydaje, ze sie dostaniesz na to germanistyke lub na tlumaczenia specjalsityczne, z tego wzgledu ze tam limit miejsc jest 120. Ja mam inny problem, bo ja chce isc na kolegium nauczycielskie,nie umiem jeszcze dobrze jezyka,jak sie nie dostane, bede uczyc sie do rozszerzenia, bo Ty taki wynik masz ładny, a zeby miec taki wynik juz trzeba sporo sie uczyc tego jezyka a ja tylko 3 lata sie uczylam i na podstawie zdawalam. :) buzka
GosiaWit!wiesz, ja nie orientuję się jak to jest z kolegium. A tam można z podstawowym językiem iść? Co w ogóle po tym można robić i czym to się różni od germanistyki?
No ja uczę się deutscha od dawna, wyjazdy do Niemiec też dużo mi dały, poza ty, korespondencja z Niemcami i dodatkowe lekcje. Wierzę,że uda Ci się dostać na te studia!
A i jeszcze do ostatniego posta: to Ty już maturę pisałaś jak rozumiem, tak? A Ty jak oceniasz swoje szanse? NA ile napisałaś? Wiesz jakie są limity na tym kolegium?
Ja zdawałam rozszerzenie i idę do kolegium....
Nie wiedziałam że z podstawą przyjmują
hej dziewczyny:) mam nadzieje że dostałyście się na UW ! w tym roku piszę maturę i tez chciałabym bardzo ale to bardzo dostać się na UW. chciałabym studiować nauczanie j.niemieckiego;) maturę z niemca pisze podstawowa;/ powiedzcie mi czy trudno się tam dostać i jakie są progi punktowe, i czy tak ciężko jest się utrzymać? pozdrawiam:*
UW ma lepszą germanistykę niż UJ, ale i tak Poznań i Wrocław są najlepsze. Ważne, by iśc tam, gdzie i pracę można później znaleźc. Warszawa daje tutaj spore możliwiości. Warto o tym pamiętac podczas wyboru studiów!
edytowany przez beobachter: 29 sty 2011
Ja jestem w drugiej klasie liceum i dziś pisałem taką próbną maturę z niemieckiego i napisałem na 92% więc myślę, że przez ten rok zrobię postępy i uda się na 100 :)
Cytat: beobachter
UW ma lepszą germanistykę niż UJ, ale i tak Poznań i Wrocław są najlepsze.

Taki Wroclaw dobry, ze na studiach magisterskich studenci maja wakacje, podczas gdy np. w Lodzi jest ostra praca! A wykladowca, majacy dyplom UAM, nie umial mowic po niemiecku (wykladajac na germianistyce)!
cześć, jestem tu nowa :) czytałam w innym temacie że kilka z was dostało się na UW na germanistykę, bardzo gratuluję :) chciałam się dowiedzieć czy mam jakieś szanse dostać się na filologię nauczania języka niemieckiego, maturę z niemieckiego piszę w środę i gdybym napisała podstawę tak na 80 % , a rozszerzenie na 50 % Myślicie, że mam jakieś szanse? Strasznie mi się marzy, aby studiować na UW i nie wiem czy nie robię sobie zbędnych nadziej :< bardzo proszę o odpowiedzi
nie masz żadnych szans, no, bo i skąd?
Lepiej idź na dobry kurs językowy niż na niby-filologie, po której nie masz później pracy. Choć kto wie, jak będzie za kilka lat?
Kurs językowy już mam. Nie ma reguły że po innych studiach znajdę pracę, ile jest bezrobotnych magistrów i nie zawsze po filologii? Czemu nie mam szans?
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 56
poprzednia |