Germanistyka na UO

Temat przeniesiony do archwium.
Witam:) Chciałabym się czegoś dowiedzieć o germanistyce w Opolu. Słyszałam, że trudno jest się tam dostać ze względu na liczbę kandydatów? Jaka była najniższa liczba punktów w zeszłym roku (na próbnym miałam 92% pisemny i 95% ustny na podstawie) i ogólnie jak wyglądają studia na UO? Z góry dzięki:)
Lepiej wybrać Uni Wrocław! Naprawdę jest tam lepsza kadra! I więcej możliwości, bo miasto i większe.
Powiem ci że na UO było 35 miejsc do przyjęcia. Jeśli chcesz na podstawie zdawać język to nie dostaniesz się na prawie żadną germanistykę.Z rozsz min 70.ogólnie nie polecam Opola. Germanistyka w Poznaniu, w Krakowie , we Wrocławiu jest dobra. Ale jeśli chcesz zdawać podstawę to nie ma szans!
z podstawą na lajcie dostaniesz się na Uniwersytet Śląski! w tym roku na program nauczycielski przyjęli WSZYSTKICH chętnych. czy tez z rozszerzeniem czy podstawą. na UŚ liczy się matura ustna i pisemna z polskiego i niemiecikiego;)
Myślę podobnie. Na dziś warto iść na naprawdę dobrą uczelnię, tym bardziej że konkurencja coraz słabsza. Poznań jest rewelacyjny, Wrocław też! Toruń niezły! Też Kraków na UJ i na UP. Opole i Sosnowiec odradzam! Szkółka!

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - tłumaczenia