UP egzamin praktyczny

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 75
poprzednia |
witam;) na UP (WSP) w Krakowie jest egzamin praktyczny na kierunek filologia germańska, który odbywa się 7 i 8 lipca czy ktoś mógłby mi powiedzieć na czym taki egzamin będzie polegał?co będę musiała zrobić? macie już wyznaczone terminy?:) moze się tam spotkamy/poznamy ?:)
no więc: odczytanie tekstu po niemiecku na głos.plus rozmowy na tematy codzienne. Nie nie mamy jeszcze terminów ustalonych.Pocztą to ma wszystko przyjść zarówno pocztą meilową jak i zwykłą. Pewnie jestem też zatym żeby się spotkac i poznać. Co reszta na to?
mi dzisiaj przyszla informacja o tym, że egzamin będę miała 7 lipca o 13-30 wiec jak juz bedziecie wiedziec to piszcie;-)
ile masz % z matury ?
ja mam egzamin 8 lipca o 11 :)
paulinka, skąd jesteś?
dębica:)
a Ty?:)
ja mam 8 lipca o 13.30
ciekawi mnie, czego oni mogą nas zapytac... Ejjj paulinkaa Ty idziesz jako pierwsza wiec jak będziesz już po to napisz co było.. Ja obawiam się że niby mówią że to rozmowa na codzienne tematy a zapytają mnie czegoś z "kosmosu"..
hey ;) ja tez mam egzamin praktyczny tak jak Paulinka ;) 7 lipca godz. 13:30 :) mmmmm ciekawe o czym bedzie rozmowa ;]
no więc ja mam 8 lipca o 12:30, Ej z tego co widzę to dwie osoby mają o tej samej godzinie. To wchodzimy po parę osób?już się boję :P .Ale i tak nie robię sobie nadziei zbytniej bo miałem z niemca rozsz 63%:P. Może spotkamy się w większej ilości osób z tymi co mają 8 lipca egzamin?/co wy na to?
ja miałam 77% z rozszerzenia.. Mam nadzieję że się dostanę.. Może nie z pierwszej listy ale jako rezerwowa.. ehh... Marzenie..
a ilusia reflektujesz spotkanie z innymi osobami z dnia 8 lipca?
to zależy, w jakim czasie miałoby to spotkanie nastąpic.. *lilusia
no pewnie kolo 13-14?
kurcze jak to możliwe, że mamy o tej samej porze? hm dziwne ciekawe jak to wszystko bedzie wygladac przygotowujecie się jakoś do tego? ma ktoś jeszcze 7 lipca?
hej, ilusia - ja też mialam rok temu 77% i zabraklo mi 1-2 pkt (nie pamiętam) dostalam się bez problemu w drugiej rekrutacji, także bądź spokojna o siebie :))
co do egzaminu mogę wam napisać jak bylo rok temu, nie wiem czy teraz będzie tak samo ;)
wchodzicie POJEDYŃCZO
w sali są dwie osoby: w tym mily uśmiechnięty rodowity Niemiec który rozluźnia atmosferę :D (może w tym roku bedzie ten sam :) ?).
Ja mialam normalne pytanie; coś .."czemu chcę tu studiować?" cośtam "..o Krakowie" ale też ostrzegam że mogą być trudniejsze tematy...
w końcu jakaś pocieszająca informacja.. dziękuję hexehexe.. A pamiętasz może jaki tekst był do czytania...? Bardziej naukowy czy coś luźnego..? Ile mniej więcej trwa ten egzamin..?
Ne pamiętam jaki byl tekst ale najważniejszy w czytaniu jest przecież akcent i WYMOWA ! Poćwiczcie pięknie umlauty , wymowę "-ig/ -ich" ;) będzie dobrze!
No może o tej samej godzinie są egzaminy bo może w innych salach też są .Ja mam w 406.Hexexexe są tematy w stylu: narkotyki, katastrofy itd?Jeśli ktoś chce niech się odezwie do mnie na gadu 91 84 453
znaczy w 403
paulinka - ja z Mielca, to właściwie mieszkamy niedaleko :D
no hey ;) Ja mam tez 7 lipca paulinko :) tak w ogole to po ile macie punktow ?? tzn. % ? ja mam 85 % rozsz. z niemieckiego ... i wlasnie zlozylam na ta germanistyke , ale jeszcze zlozylam na UJ bo mam zdany angielski rozszerzony i polski tez rozszerzony .. wiec zobaczymy ;/ kurcze nie wiem jak w tym roku poszla matura z jezykow ;/ ciekawe ...hmmm . Na jakie jeszcze kierunki zlozyliscie ??
Michalq , moja przyjaciolka tez ma 8 lipca ten egzamin hehe ;)
Panti to Ty się spokojnie na UJ dostaniesz. Wg mnie w tym roku matura z języków poszła bardzo dobrze..Z tego co widzę to dużo osób ma 80 - 90% .. Zazdroszczę :)
lilusia masz moze gg ???
boje sie strasznie :( zalezy mi na UJ .. no ale nie wiem czy sie dostane ... skladam na kilka filologii na UJ : szwedzka, niemiecka, hiszpanska i chyba francuzka :) moze na ktorąś się zaczepie.. co myslicie?? a na AP zlozylam na germanistyke i na filologie hiszpanska ... zalezy mi bardziej na hiszpanskiej ale czy 85% rozsz. wystarczy ?? hmm no zastanawiam sie wlasnie ... takze gdybym sie dostala na hiszpanska to zwalniam miejsce na germanistyce ;)
tak , tak .. mam ;)6744190.. Zazwyczaj jestem na niewidocznym..Ale jak coś to będę dopiero w poniedziałek. Możesz się odezwac Panti :)
odezwe się Lilusia ;)
hehe dziewczyny głowy do góry. ja miałem 63% i myśle że się nie dostanę więc się nie nastawiam na to, ale jak już wpłacilem opłate rekrutacyjną i jechalem 300 km papiery zawieź więc wstawie się na ten egzamin bo szkoda.
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 75
poprzednia |

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie