UP egzamin praktyczny

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 75
na cke łódź jest zestawienie ile średnia wynosila z poszczególnych przedmiotów i z tego co pamiętam to niemiecki rozszerzony srednia wynosila 74%. Dużo osób też pewnie się nie przyznaję do wyników swoich
ja mialam 64 ;p ale licze na listy rezerowe bo wiem ze w tamtym rolku z 1 list faktycznie dostawali sie ci co mieli 80 czy 90 % ale z koncowych nawet tacy po 60 bo duzo ludzi rezygnowalo;)Do tego dochodzi ilosc osob zdajacych niemiecki rozsz ( 5 tys jakies na cala Polske) i do tego nie kazdy wybiera sie na filologie germanska akurat do krk bo wiem ze wybieraja inne kierunki rowniez czy inne miasta, wg mnnie gdybysmy zsumowali ilosc miejsc w tych wszystkich szkolach wyzszych to wyszloby mniej wiecej tyle ile osob zdawalo niemiecki bo nie oszukujmy sie ponad 80% zdawalo ang jednak ;-)
hey Paulinko ;) idziemy razem na egzamin we wtorek ;) Jak tam samopoczucie ??
no ja zdawalam niemiecki i angielski ;) marzylby mi sie UJ :( no ale jesli nie no to AP ... kurcze mam nadzieje ... bardziej zalezy mi na hiszpanskiej stosowanej na AP tak szczerze mowiac ...
hm narazie ok;d choc ciekawa jestem strasznie jak to bedzie wygladalo i o czym bedzie tekst i jakie pytania itd hi;d
masz moze gg paulinko ??
1298599 ;) zawsze na niewidoku;)
a ja mam nadzieję,że wszyscy się tam dostaniemy i w takim gronie spotkamy się jeszcze przed rozpoczęciem roku akademickiego.. Oczywiście Tobie Panti życzę tego hiszpańskiego i UJ.. ale w sumie mogłabys zostac z nami :);p
Proszę napiszcie co mieliście dzisiaj na egzaminie praktycznym. Jak to wszystko w ogóle wyglądało:)
przyszli germaniści pomóżcie kolegom i zdradzcie coś ?:):P
oO widze przyszlorocznych germanistow ;D ja tez mam jutro egzamin o 10:30 ;D ciekawe jak to bedzie wygladalo, moze podobnie do ustnej matury a wtedy by bylo super ^^
no i jak po egzaminie ?? jak dla mnie to spoko ;)
hehe no jak dla mnie tez ;D
bardzo sympatycznie było :)
No było spoko. A ty panti się nawet nie odzywaj bo miałaś dać nam znać!!!ach ta zawiść
hej, czy da sie jeszcze cos zdzialac, jesli nie bylo mnie na egzaminie praktycznym wczoraj? bylo to niemozliwoscia niestety zebym sie pojawila :(
Wiecie cos co sie dzieje w takim przypadku? Czy mam jakies szanse jeszcze na dostanie sie na studia? Z gory dziekuje za odpowiedzi!
I etap jest już zamknięty. Mogłaś zadzwonić wcześniej do uczelni i może by coś zdziałało.pozdrawiam
dzieki za odpowiedz. a jesli jutro rano pojde do przewodniczacego komisji, przedstawie swoja sytuacje ( nie bylo mnie w polsce ) , myslisz ze to cos pomoze?
ej ej michalq , ja mialam calkiem inne pytania niz wy ... ja sie urodzilam w niemczech w Hannowerze i ta niemka rozmawiala ze mna tylko o tym , czemu wrocilam do Polski i w ogole o mojej rodzinie . Takze ja mialam jedyna cos takiego innego ... i wcale tego nie zrobilam z zawisci , wiec nawet tak nie mow , bo taka nie jestem !
dobra luzz...I jak tam po wynikach rekrutacji?
mam do was pytanko- czy ktoś z was dostał się na up a miał poniżej 80%? Ja w tym roku co prawda nie składałam papierów, ale planuję zrobić to w przyszłym roku, i tak się zastanawiam czy 78 % z rozszerzenia wystarczy żeby się dostać czy lepiej poprawiać maturę....
tak ja mialam więcej niz 80% . mialam dokladnie 85 % .. no nie wiem , mysle ze powinnas zlozyc . Co roku coraz mniej osob zdaje jezyk niemiecki ;)
Panti-a pamiętasz może która byłaś na liście przyjętych?
ja miałam 77% i się dostałam..
Bylam 17 na liscie ;)
78% wystarczy spokojnie. Ja miałam 82% z matury + 92pkt z egzaminu wstępnego i jestem 13 na liście, tak więc myśle, że 4% niżej nie zrobi większej różnicy :)
duzo tez zalezy od egzaminu wstepnego ... naprawde ;)
nie wiedziałam że ten egzamin ustny jest tak ważny..i że się z niego punkty dostaje!!! czego się na nim można spodziewać? losuje się jakieś tematy i na nie odpowiada (tak jak matura) czy jest ona w formie luźnej rozmowy? Bardzo płynnie i bezbłędnie trzeba mówić?
najpierw losujesz tekst, który czytasz na głos, następnie jest rozmowa z komisją, w moim przypadku była to bardzo luźna rozmowa, troche się pośmialiśmy, itd., pytania typu czym sie interesujesz, co robisz zeby sie odstresowac, i tym podobne :) w każdym razie nic strasznego
ooch dziękuję bardzo :*
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 75

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie