Kto na germę na UW?:)

Temat przeniesiony do archwium.
No i kto tam się dostał na UW i idzie?:) Które macie numerki w tej hierarchii?:)
No to się znowu spotykamy! I spotkamy się w październiku! Boże, dostałam się!!! Ale cudnie! Kiedy jedziesz z papierami?
Mówiłam:) Jadę pewnie w czwartek, jutro muszę skoczyć te podania wydrukować, a w środę do dentysty:( Lipa, że tylko od 10 do 12, bez przesady, to za mało czasu. Ja żebym tam trafiła, to już będzie Erfolg:P
No, z tymi godzinami to chyba przesadzili z lekka...od samego początku się zaczyna chodzenie od drzwi do drzwi, no cóż, uroki życia studenckiego :P
Ja jadę w środę, dobrze,że pociągi często jeżdża. A słuchaj, orientujesz się może gdzie się trzeba z tymi papierami stawić? Na Browarną? Gdzieś wyczytałam,że to tam mieści się ten wydział. Powiedz mi jeszcze, masz już gdzie mieszkać w stolicy?
No, coś widzę,że oprócz nas nikt się póki co do Wawy nie wybiera... :D
No tam pisze w tej zakładce rekrutacyjnej, że do IG, a to na Browarnej, na stronie właśnie jest fotka nawet z zewnątrz, ulice dookoła zaznaczone, to chyba dla takich laików jak ja napisali jak chłop krowie na rowie;P A co do mieszkania, to na akademik nie liczę, mam za bardzo ociężały umysł na naukę w hałasie:P Mamy z koleżanką szukać lokum, ale ona się na UKSW nie dostała w pierwszej turze i teraz takie zagmatwanie, w końcu na bruku wyląduję przez nią:P CZytałam na forum UW i tam ci, co się dostali, są w jakiejś rozpaczy, bo wcale nie chcą tam studiować, nieźle;p Chyba my we dwie z otwartymi, gorącymi sercami zaczniemy rok akademicki:P
hej ludziki jak tam w ty, roku wyszło z tą Warszawką? dużo było chętnych? mnie dzisiaj kumpela przekazała że sie nie dostała... szkoda bo tak chciała. serio że ludzie się dostali i nie chcą tam iść? hehe ;p
hej :) ja też składałam na UW. Nie dostałam się ;(. Hmmm ciekawe ile było miejsc. Bo z tego co wiem to limit chyba 110 prawda? Ciekawe czy zwiększyli. Które mieliście pozycje na liście? ;)
No jakiś snob pisał,że dostał się, ale "nie chce tam iść:///", masakra, jak mu nie pasuje, to po składał i ludziom miejsca blokował, nie rozumiem idiotów. Ja byłam 24, 98/100 pkt, ciekawe, ile mieli Ci przed 24, wolę nie myśleć:P Może w drugiej turze się podostajecie, są naprawdę duże szanse;)
Gratuluje tak wysokiego wyniku ;) . Pewnie duże progi były w tym roku. No ja właśnie poczekam chyba do drugiej tury, może się coś zwolni. W sumie to dużo moich znajomych się do Wawy podostawało, więc poczekam; byłoby raźniej :). A jak nie to Wrocław ;). Ale najbardziej to jestem ciekawa tego czy zwiększyli ilość miejsc, a jeśli tak to o ile. Chyba jutro zadzwonię tam i się dowiem, to będę wiedziała ile osób przede mną ;P
A który masz numerek?:) Miejsc jest 110, ale pewnie połowa przyjętych zrezygnuje, każdy tak mówi, że druga tura diametralnie zmienia tą listę:)
o wow! 24. miejsce! to jest dopiero coś! Gratuluję! :D Mój wynik pozwolił mi na 97. miejsce :/ kit z tym, ważne,że się dostałam :p Dużo osób rezygnuje np. ci,którzy składali na lingwistykę czy tłumaczenia a germę potraktowali jako wyjście awaryjne, także ja daję sobie rękę uciąć,że wszyscy z tego forum spotkamy się w październiku, nie ma innej opcji! :P
hej
a ja mam takie pytanko, czy jak ktoś się nie dostał na UW, to musi złożyć jakieś podanie, że podtrzymuje swoją decyzję o chęci studiowania tam, żeby dalej rozpatrywali kandydaturę? czy po prostu czeka się tylko do następnej listy?? chyba się tylko czeka, nie ? :)
Tylko się czeka ;) Sami Cię powiadomią na Twojej stronie w wynikach rekrutacji. Bumkyckyc jeśli mogę zapytać to jaką masz pozycję na liście i ile % z matury? ;)
dzięki wielkie :) nie, ja nie z germanistyki - składałam na filologię fińską =]
Tak więc papiery już złożone, panie z dziekanatu dość milutkie! W ogóle orientujecie się może jak zapisywać się na te lektoraty i inne dziwne rzeczy?????
O tym chyba będzie mowa na stronie germ około września, tak mi ta lejdi w okularkach powiedziała:P
Hej :) dostałam się na filologię germańską na UW z listy rezerwowej ;). W poniedziałek jadę złożyć papiery. Także do zobaczenia w październiku! ;) :D
hej Warszawiacy i jak tam po 2 turze?? od ilu % przyjmowali, wie ktos? bede wdzieczna za info! i gratuluje przyjętym ;)
Hej! Dopiero teraz zauważyłam ten temat ;P ja też zaczynam w tym roku germanistykę na UW:) miło mi poznać przyszłe germanistki:) jakie nastroje na 2 miesiące przed rozpoczęciem roku akademickiego?:)
PS. Zauważyłam, że kolegów germanistów jest niestety jak na lekarstwo, szkoda ;D
Wszystkich tegoroczonych germanistów uprasza się o zapisanie się do naszego grona:P http://grono.net/wydzial-neofilologii-instytut-germanistyki-2[tel]/
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Kultura i obyczaje