UAM;) Pytanko;)

Temat przeniesiony do archwium.
Hej:) Mam pytanie...;) Otóż w roku szkolnym 2009/10 będę zdawać maturę;)
Hmm,czy mam szansę się dostać z polskim podst na GERMANISTYKĘ; filo norweską z niemcem? Ile procent potrzeba z niemca rozszerz? ;/ ;) Już się zamartwiam ;/;/ Ratunkuuu:D;)

Danke za odp. ;*
:( Odp:)
Powiem ci że nie wiem jak na UAM jest. wiem że tam przelicznik rozsz jest 0.3 a podst 0.1. Więc szanse są , ale o wiele mniejsze. Tam tez liczy się rozsz niemiecki , z którego musialabyś mieć min 80% i z ustnego rozsz tez ok 80% co nie trudno uzyskać.Brany pod uwagę też jest trzeci przedmio (j.angielski, WOS, łacina itd) i to też musiałabyś mieć na rozsz zeby zakryć lukę braku pkt z polskiego. ALe już się nastawiłaś na Poznań?W ogóle na jakie wyniki liczysz?
M.in na Poznań,ale myślę też o Częstochowie;) ,bo sądzę,że tam się łatwiej dostać..,choć doładnie nie wiem...

;-)
na UP w krakowie nie biora polskiego ani zadnego innego przedmiotu pod uwage, tylko rozszerzony niemiecki (ja mialam 82 % i bylam 16 na liscie).
na częstochowe na germanistyke liczą tylko niemiecki, BANALNIE się dostać na Akademie Długosza z tego co słyszałam ;)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Studia językowe