Co po licencjacie z germanistyki?

Temat przeniesiony do archwium.
Mam takie pytanie. Czy ktoś orientuje się może czym i gdzie można uzupełnić licencjat z germanistyki? Skończyłam NKJO w Sosnowcu i zastanawiam się czy nie mogłabym "dorobić" sobie tych dwóch lat na jakimś innym kierunku, niekoniecznie językiem niemieckim. A może ktoś też pokusił się o takie rozwiązanie? Z góry dziękuję za wszystkie informacje.
Pozdrawiam.
Magda
możesz uzupełnić to np. magistrem na UAM w Poznaniu. ;)
Możesz to uzupełnić w Śląskiej Międzynarodowej Szkole Handlowej - jeśli zarządzanie Cię interesuje. Możesz też zrobić specjalność international business na AE w Katowicach, możesz język biznesu na WSL zrobić. Tłumaczenia na UJ. Wiem, że np. polski też byś chyba mogła zrobić, zarządzanie zasobami ludzkimi, politologię, turystykę raczej też. Orientuj się i nie myśl schematycznie.
Pozdrawiam
a ja jednej sprawy nie rozumiem... przecież zarządzania, czy turystyka mają tyle wspólnego z germanistyką, ile Kubica z tańcem w balecie... szkoda, że jeszcze medycyny nie da się po licencjacie z germanistyki robić. Pewnie dlatego, że nikt nie chciałby mieć lekarza, który zrobił tylko magistra i coś tam umie, a czegoś tam nie... z innymi specjalnościami to najwidoczniej bez różnicy, ech...:(
Po licencjacie z germanistyki zawsze czeka miejsce w McDonald's.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Brak wkładu własnego