germanistyka w Berlinie

Temat przeniesiony do archwium.
Hej, czy ktoś może studiuje w Niemczech germanistykę bądz Deutsch als Fremdsprache? ja wybieram się do Berlina i mam kilka pytań odnośnie tych modułów, bo zbytnio nie mogę sie w tym połapać. Widziałam, też że na str FU termin składania dokumentów jest do 31.05. Bardzo szybko, u was też tak było? Wybieram się na egzamin DaF 8.06 i zastanawiam się czy to nie bedzie za późno, bo zanim minie dobry miesiąc, kiedy mi wynik z egz prześlą, to czy czasem nie za późno będzie w ogóle na studia od pażdz. Jak było u Was? pozdrawiam
do 31.05 musza skladac papiery tylo maturzysci z tamtego reoku lub wczesniej.

tutaj masz wiecej info: http://www.study-net.org/kompas-aplikacja-o-miejsce/
termin składania papierów to 15.07 ;)

przeczytaj na stronce uni-assist, bo my musimy się tam rekrutować!

pozdrawiam
Hej, ja składam na mgr, a na mgr jak już się dowiedziałam termin jest do 31.05. Należy jednak złożyć im szybciej tym lepiej, bo jeśli będzie przed terminem, a oni rekrutując w Uni Assist zauważa że brakuje czegoś w dokumentach, to jeszcze odeślą i zdążycie dosłać, a jak się złoży na ostatnią chwile, to oni nawet jak brakuje czegoś to od razu odrzucają. Zatem należy tak 4 tyg przed upływem złożyć papiery. Jestem pewna na 100%. Pozdrawiam:)
Cześć Emila!
I jak składałaś papiery do Berlina?Dostałaś się?Ja złożyłam papiery na magisterkę na FU - DaF i się udało.Tylko teraz jest jeszcze parę komplikacji.Bardzo chętnie bym z Toba porozmawiała na ten temat.Mam nadzieje,że się odezwiesz.Czy ktoś jeszcze składał papiery na DaF w Berlinie?Pozdrawiam!

« 

Brak wkładu własnego

»

Życie, praca, nauka