procenty, progi punktowe

Temat przeniesiony do archwium.
Jest tu zapewne wielu studentów germanistyki z różnych uczelni. Czy moglibyście podać gdzie studiujecie, oraz ile mieliście % na maturze, lub też jakie były progi punktowe na Waszej uczelni w ostatnim roku? Myślę, że wielu maturzystom przyda się ten temat. Z góry dziękuję, pozdrawiam.
Witam. Ponawiam prośbę autora tematu.
Również poszukuje progów punktowych na kierunek: filologia germańska na rok 2009/2010.

Wiem tyle, że w Toruniu(UMK) dostał się każdy.
Niestety widzę, że germaniści nie są skłonni do udzielania takich informacji;) Dotarłam do wiadomości, że w Poznaniu, tylko niestety nie wiem czy w roku 07/07 czy 08/09, po drugiej rekrutacji przyjęci zostali wszyscy. Niestety nie wiem, czy to prawdziwa informacja. Z innych źródeł wiem, że ponoć trudno się tam dostać...
07/08, przepraszam ;P
jesli był to uniwerek adama mickiewicza w poznaniu to wątpię, tam są naprawdę wyśrubowane progi punktowe i na każdą filologię jest się cholernie ciężko dostać...

jeśli mowa progach punktowych to na uniwersytet pedagogiczny w krakowie próg wynosił 70% R, z tym że w tym roku zmienili kryteria i nie ma już egzaminu wstępnego...ale i tak mam nadzieję że z moimi 75 % się dostanę muuuuuszę :-)

« 

Pomoc językowa

»

Brak wkładu własnego