rok przygotowań do germanistyki?

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich , mam następujące pytanie:Czy w rok jestem stanie nadrobić tyle tematu aby studiować germanistykę , chęci mam , zapał też ,chce się zapisać do szkoły językowej (4h w tyg). A sytuacja wygląda tak: Chciałbym studiować germanistykę w Krakowie , jednakże niemiecki miałem tylko w technikum i to godzinę tygodniowo. Pomysł studiowania na tym kierunku zrodził się niedawno i nie zdawałem matury rozszerzonej , ustną podt.zdałem na 70% i pisemny się okaże. Niemiecki bardzo mi się spodobał.Wiem że pytanie trudne do odpowiedzenia , ale tak orientacyjnie , zapał mam bardzo duży , niestety muszę pracować też w tym czasie. Dziękuję za odpowiedzi.
Jeteli masz mniej lat anizeli 70, to jestes w stanie wszystko nadrobic.
Pytanie tylko, czy wiesz co to germanistyka i czego tam się będziesz uczył oraz co chcesz później w życiu robić.
PS. Możliwe jest wszystko.
Z reguły na studia językowe idą osoby, które conajmniej przez kilka lat uczyły się języka i wiedzą, że sobie poradzą. Jeśli masz jeszcze rok i faktycznie dużo zapału do nauki, to myślę, że w pewnym stopniu będziesz w stanie wszystko nadrobić. Radziłabym też dowiedzieć się co to jest w ogóle germanistyka, czego będziesz się uczył, bo to nie jest tak prosto. Jest masa przedmiotów prowadzonych tylko w języku niemieckim, trzeba dużo mówić w tym języku, pisać. Także zastanów się czy tego naprawdę chcesz i czy podołasz. No i przyszłościowo też radzę się zastanowić. Czy to tylko takie chwilowe zafascynowanie, czy jednak chcesz z niemieckim związać swoją przyszłość.
We Wrocławiu na WSF - Wyższa Szkoła Filologiczna - jest też germanistyka od podstaw. Może warto tam spróbować?

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - tłumaczenia