Uniwersytet Łódzki - germanistyka z rosyjskim

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!

Zdecydowałam się na kierunek umieszczony przeze mnie w temacie, jednak mam wątpliwości, czy się dostanę, zważywszy na całkiem okrojoną liczbę miejsc, tj. 10. Naturalnie zdaję sobie sprawę z tego, że UŁ nie reprezentuje sobą jakiegoś powalającego poziomu, jednak będę miała przy okazji możliwość nauki języka rosyjskiego, a dodatkowo mam blok zajęć nauczycielskich.
No ale do rzeczy. Kto z was wybiera się na germanistykę i wybiera język rosyjski?
Pozdrawiam serdecznie!
Nie chcę cię straszyć, ale poziom na germanistyce na UŁ jest bardzo wysoki i na pewno będziesz miała wiele nie przespanych nocy. Nauki jest mnóstwo, wymagania ostre, stres wielki i niewiele czasu dla siebie.
Znaczy: trzeba wyjść za mąż. To znacznie łatwiejsze.
Mimo wszystko ostanę przy studiach, odkładając plany o małżeństwie na bardziej odpowiednią chwilę.
Ponadto pragnę zauważyć, że jednak ktoś te studia kończy.
Cytat: zochama

Po to większość dziewczyn idzie na studia. Chcą złapać jakiegoś :)
A Łódź to nie aż tak wysoki poziom.
PS. Nieprzespane noce to nie od nauki ;]
Cytat: Tamod
Cytat: zochama

Po to większość dziewczyn idzie na studia. Chcą złapać jakiegoś :)
A Łódź to nie aż tak wysoki poziom.
PS. Nieprzespane noce to nie od nauki ;]

Dziękuję, dziękuję, dziękuję. Teraz, kiedy nadałeś memu życiu sens, wreszcie zrozumiałam, dlaczego zdaję maturę i staram się dostać na studia. Nie wiem, co bym zrobiła bez twojej pomocy. O zgrozo - może nawet dotrwałabym do magisterskich? :)
Lepsza Łódź niż jakiś grajdoł germanistyczny. Odradzam wszystkie PWSZty, bo to mało przyszłościowe miejsca.
Ja doradzam zdecydowanie KKK. Wtedy wiadomo, co się ma w ręku.
mam pytanie dotyczące germanistyki w Łodzi.... Po maturze zrobiłam sobie przerwę i teraz nadrabiam powoli zaległosci... Wiecie może jakie są tam poziomy uczelni? Widzę, że UŁ odradzacie więc, jaki? Chodzi mi średni poziom, a nie najwyższy.... piszcie 1[tel]
Idź może na jakąś turystykę z niemieckim, to chyba lepsze, kiedy nie czytasz książek.
też interesuje mnie Łódź i germanistyka z dodatkowym językiem ale nie mam pojęcia jaki był próg w zeszłym roku
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie