szukam pracy po germanistyce

Temat przeniesiony do archwium.
Kto nie wierzy, że dziś z pracą po filologii germańskiej kiepsko, zwłaszcza tylko nauczycielskiej, niech sam poczyta:

http://www.goldenline.pl/forum/542648/witam-was-germanisci/?hl=germanisci

Wesoło nie jest. No cóż, takie realia...
A że z pracą dla humanistów kiepsko, widać po innym wątku na goldenline.pl:

http://www.goldenline.pl/forum/307042/szukam-pracy

To dla tych, którzy jeszcze się zastanawiają nad kierunkiem studiów. Aż żal ludzi, którzy szukają pracy i nic, a kończyli wszystkie niby "modne" kierunki. Na dziś najgorszy wybór to uczelnie kształcące nauczycieli, bo szkoły stale się zamyka. A po podegagogicznym kierunku trudno o inną pracę niż szkoła.
z pracą po germanistyce cieżko, szkoły zamykają, a poziom w szkołach coraz niższy
niemiecki to tylko dodatek (kurs niemieckiego wytarczy w pracy) do właściwego zawodu
Ale z drugiej strony nikt kokosów nie obiecywał po germie
Endlich Unterhaltung auf dem Niveau mit einem verschissenem Kniepissler. Mein Lieblinsgrasdackel meldet sich mit einem ganzen Satz wieder. Ich glaube, du hast ihn auch selber gebastelt. Eine seltene Leistung bei so einem schwulen Zeitungsaustraeger. Hut ab! Achtung! Es kann gefaehrlich sein! Womoeglich hilfts du den Beduerftigen noch? Das waer abr 'ne Sach... Pedale.
A z pracą po filologii kiepsko. Nie ma się co czarować, nawet angliści nie zawsze znajdują ciekawe miejsca pracy. Germanistów to w niewielu miejscach się poszukuje...
Ja ukończyłem germanistyke z językiem angielskim i podyplomowe studia dziennikarstwa prasowego.
i po tym dostałem dobrą propozycje pracy w niemczech .Pracuje w niemieckim czasopiśmie.
Jeśli oprócz studiów ma się kursy lub podyplomówke( gdzie teraz pracownicy wymagają dokształcania się) to znalezienie pracy nie jest takie trudne. Moje zarobki wynoszą 1600 Euro miesięcznje
To Ci się udało. Dalszego powodzenia zatem!
Propozycja, to jeszcze nie praca. Na pewno musisz rozdawać ulotki, c'nie? 1600 brutto? Ho-ho-ho! Kapitalista!
Można tez klepać po klawiaturze w tzw. o-sorsingu i udawać, że się mówi po niemiecku, bo na dyplomie może bdb, ale umiejętności zerowe.
Jetzt können wir endlich mal diskutieren. beobachter - du bist super!
DANKE ANKE ;-)
Na GL czekam już kilka miesięcy, a tam cały czas: "Status: Oczekuje na potwierdzenie przyjęcia "
Ale widać Pani Ania robi dobrze dyplomatom :)
Jasne! Ważne, by klient był kontent!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - tłumaczenia