gdzie robic magistra w Polce?

Temat przeniesiony do archwium.
Witajcie, mam pewne pytanie, studiuje teraz germanistykę na uniwersytecie warmińsko-mazurskim w Olsztynie , zamierzam kończyć studia (MU) na innej uczelni w Polsce, lecz nie wiem gdzie, moglibyście mi poradzić gdzie najlepiej w Polsce robić magisterkę z germanistyki? chodzi mi o najwyższe wymagania na danej uczelni. Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc. mile widziane odpowiedzi na mailu, mój mail [email]
Zostań na UWM w Olsztynie, tam będziesz miała najwyższy poziom. Nie wiem po co szukasz czegoś lepszego?
Cytat: beobachter
Zostań na UWM w Olsztynie, tam będziesz miała najwyższy poziom.

Das soll ein Witz zum Ostern sein?
dlaczego uwazasz ze olsztyn jest najlepszy beobachter?
A dlaczego też miałby nie być? Jeśli Poznań i Wrocław nie są najlepsze, to Olszytn musi być :-)
ale jakie masz ze tak powiem dowody na to ze Olsztyn jest najlepszy ?;p uczyłeś się tam może ? ja natomiast słyszałam ze Olsztyna w ogóle nie ma co porównywać do Wrocławia i Poznania, także komu wierzyć ?:)
Uwierz mnie. Zabierz się wreszcie poważnie za twój niemiecki. Zaczynacie już tutaj totalnie bredzić i to po polsku.
....opowiedział dzięcioł sowie...
edytowany przez zochama: 26 kwi 2011
Olsztyn jest na miarę Olsztyna, a Wrocław i Poznań mają renomę od lat. Są to największe ośrodki germanistyczne w Polsce, więc co tu dużo mówić? Nie dorównuje im ani Warszawa ani Kraków. Wszystko zależy czego szukasz. A tak naprawdę jak człowiek chce, to wszędzie może. Ostatnio słychać wieści, że Zielona Góra pnie się mocno do góry. W końcu to jednak góra ;-) Możesz też pomyśleć o prywatnych uczelniach, niektóre są niezłe jak Wyższa Szkoła Języków Obcych im. Lindego w Poznaniu, albo Wyższa Szkoła Filologiczna we Wrocławiu czy Wyższa Szkoła Lingwistyczna w Częstochowie. Tam też możesz zrobić magistra. Poszukaj w necie, a znajdziesz wiele informacji :-)
Tak tylko ze wszędzie piszą co innego i w sumie nie wiem gdzie się zaczepić żeby zaczerpnąć wiarygodnych informacji.. druga ważną sprawa jest to ze gdy skończę licencjat chce zmienić miejsce zamieszkania i dlatego szukam gdzieś w Polsce dobrej uczelni gdzie mogłabym dalej studiować germanistykę, nie ma co się okłamywać ale na miejsce mojego przyszłego zamieszkania największy wpływ ma właśnie uczelnia :)
Dziwna strategia, ale OK. Każdy ma swój pomysł na życie. Jeśli mam coś doradzić, to polecam Poznań. Do wyboru są aż dwie możliwości na UAM plus ta na WSJO. Poszukaj na ich stronach WWW, a będzie tam więcej informacji. Trzymam kciuki za mgr!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Studia językowe