Lingwistyka na UW - progi

Temat przeniesiony do archwium.
Mam pytanie, szczególnie kieruję je do studentów lingwistyki stosowanej na uw. Wszędzie czytam że aby się dostać wymagane są naprawdę dobre wyniki z matury, tzn około 90% z obydwu języków rozszerzonych. Interesuje mnie jednak jak bardzo (i czy w ogóle) ten próg zmienia się po tych trzech turach w rekrutacji, które odbywają się w lipcu (chodzi o to,że dużo osób zmienia zdanie, wypisuje się z LS zwalniając tym samym miejsca)? Lista rezerwowa jest na pewno bardzo długa, ale czy ktoś może wie, ile procent miała ostatnia osoba z tej listy która została zakwalifikowana po ostatecznej rekrutacji? ;)
Dodam, że interesuje mnie kombinacja niem-ang (ewentualnie ang-niem).
Dziękuję z góry i pozdrawiam :)
Nie ma się co dziwic, dobra uczelnia, jaką jest Uniwersytet Warszawski, ma swoje wymagania. Ale znajdziesz też i takie, które każdego przyjmują, by tylko limit zapełnic, a potem i kiepski poziom studiów, niewielkie chęci do nauki, a co najgorsze, może i bardzo dobra ocena na dyplomie, tylko że niewiele w głowie i z umiejętnościami językowymi też kiepsko oraz płacz, że nie ma się pracy. Bo kto przyjmie miernotę? I niekoniecznie są to prywatne uczelnie, które tak kiepsko kształcą, bo te wiedzą, że tylko marką coś można osiagnąc! Zatem UW polecam i warto powalczyc, by tam studiowac!
Cytat: beobachter
Zatem UW polecam i warto powalczyc, by tam studiowac!

Ich kenne besserere.
Es gibt auf jeden Fall bessere! Ich habe nur geschrieben, dass es eine gute Hochschule ist ;-)
ach was...
UW! Ich hab dich so gern ;-)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Studia językowe

»

Studia językowe