Uniwersytet Wrocławski - dostanę się?

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, w tym roku zdawałam maturę i chciałabym studiować germanistykę na Uniwersytecie Wrocławskim.
Z podstawy ustnej - 100%, z pisemnej będę miała 98%, z rozszerzenia ustnego - 80%, z pisemnego ok. 94%. Polski podstawa nie mam pojęcia, z rozszerzenia ok 60-80%. Wydaje mi się, że jest w miarę dobrze, ale nigdy nie wiadomo... ;-)
Chciałabym dowiedzieć się również czy te studia są ciężkie? Boję się, że nie będę nic rozumiała...
Cytat: Existenz
Witam, w tym roku zdawałam maturę i chciałabym studiować germanistykę na Uniwersytecie Wrocławskim.

Gratuluję wyboru (mogłaś trafić gorzej).
Czemu gratulować "wyboru"? Ona dopiero "chciałabym"...
A na pewno nie będzisz nic rozumiała. Dopiero, jak się nauczysz, to powoli będzie przechodziło.
Lekkie studia są jedynie u mnie.
edytowany przez zochama: 21 cze 2011
Wybór niezły, choć lepsze uczelnie znajdziesz na Odrą, ale nie tą we Wrocławiu, lecz ciut wyżej. A z polskich alma mater to germanistycznie ta dość dobra, choć Poznań i tak lepszy obecnie.
Zielona Góra? Wiedziałem, że są lepsze, bo jakby były gorsze, to byłoby do kitu. Dość lepszy wybór, a gdy się nie wybiera, to wybór nie zostanie dokonany. Rowy kopać! Nie masz wyboru.
edytowany przez zochama: 21 cze 2011
Doskonała sofistyka! Pamięć ma zapomniała o Nysie Łużyckiej, ją też trzeba tutaj przekroczyć, później też już Odrę i będzie dobrze. Uwielbiana Via/Drina jest też po tej właściwej stronie świata. Tam wybory zawsze są łatwiejsze, bo support właściwy w kapitale. Pzdr!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Studia językowe