UWr - pytanie do osób przyjętych

Temat przeniesiony do archwium.
Witam! Otóż za rok planuję 'złożyć papiery' na germanistkę na UWr, jednak jest problem, bo wiele osób mówi, że jak się z jakiegoś wymaganego przedmiotu maturalnego ma poniżej 50%, to nawet nie patrzą na resztę. Nie wiem ile w tym prawdy, bo z j. polskiego z matury miałem 46% i trochę mnie to niepokoi :> Z pozostałych wypadłem bardzo dobrze i punktów rekrutacyjnych miałem nawet więcej niż koleżanka, która się teraz dostała, jednak ona miała bardziej rozłożoną tę ogólną liczbę punktów na wszystkie wymagane przedmioty.

Bardzo mi zależy na tym, żeby się tam dostać, bo w mojej okolicy to jedyna germanistyka na poziomie. Jestem pełen zapału do nauki, no ale pierw trzeba się dostać :) W grę wchodził jeszcze Poznań, ale tam ponoć dostać się jest 2x trudniej.
A zatem.. czekam na jakieÅ› odpowiedzi. Pozdrawiam
Postaw pół litra, to ci to załatwimy.
Cytat: zochama
Postaw pół litra, to ci to załatwimy.

Postaw dwa to pomyślimy :)
Ja lubiÄ™ "Balsam mnicha".
A co Ty możesz.. ;] Jesteś tylko 'maluczkim gówienkiem', które udaje wielkiego mądralę i spina dupę w Internecie :] i nie rozmawiam z Tobą. Ty masz jakieś inne zajęcia w swoim życiu poza siedzeniem tu na forum i pisania pierdół w każdym temacie?
edytowany przez Zizu09: 20 wrz 2011
Ja?
Pierdół? Trochie mie to niepokoji.
Unterschätze die Leute nicht.
Cytat: Zizu09
A co Ty możesz.. ;] Jesteś tylko 'maluczkim gówienkiem', które udaje wielkiego mądralę i spina dupę w Internecie :] i nie rozmawiam z Tobą. Ty masz jakieś inne zajęcia w swoim życiu poza siedzeniem tu na forum i pisania pierdół w każdym temacie?

Patrząc na twój wynik z matury dziwne, że ty w ogóle pisać po polsku umiesz.
Cytat: Tamod
Patrząc na twój wynik z matury dziwne, że ty w ogóle pisać po polsku umiesz.

Patrząc na pierdoły, które tu wypisujecie dziwne, że jeszcze nikt Was nie zbanował. Respekt.
Chuj... niech mnie zbanują, przy okazji admin niech będzie łaskaw popatrzeć jakie ładne odpowiedzi (i oczywiście na temat, jak to u zochamy) dostałem :) Pierdolić te forum. Wcześniej tylko zochama pierdolił głupoty, teraz widzę mamy kółeczko wzajemnej adoracji. Wymądrzanie się i spinanie się przez neta widzę spodobało się jeszcze kilku innym osobom :]
edytowany przez Zizu09: 21 wrz 2011
O straszne, ziziuś się wkurzył.
Wszyscy już sikamy z radości.
46% z polskiego :(
Przecież ty z trudem rozumiesz, co jest napisane i to w języku ojczystym, a porywasz się na germanistykę.
Ale z drugiej strony, ktoś musi odpaść po pierwszym semestrze.
Twoje gadanie tylko jeszcze bardziej mnie mobilizuje. :) No tak... matura jest wyznacznikiem wszystkiego. To, że miałem 100% z niemieckiego znaczy., że jestem już jak Niemiec, nie? BTW nie wiem skąd bierzesz te dyrdymały, że nie rozumiem co się do mnie pisze w języku ojczystym :)
edytowany przez Zizu09: 22 wrz 2011
Cuś mi się zdaje, że niebiewscy wychrzanili Ziziusia, bo taki był 100% dobry z Niemca, że jego debilstwo im się znudziło.
A, ja ciągle poszukuję silnych rąk do pracy... Händeringend!
Cytat: Zizu09
BTW nie wiem skąd bierzesz te dyrdymały, że nie rozumiem co się do mnie pisze w języku ojczystym :)

No właśnie stąd :)
Deine Deutschkenntnisse haben hier noch keinen überzeugt.

Wenn es um die Blauen geht, dann haben die mein Konto auch gelöscht.
Das zeigt nur eins. Die Admins dort sind notgeile Versager.
Die suchen nur Partner für ihre Schwulenpartys. Ich will ich nicht dabei mitmachen.
edytowany przez Tamod: 22 wrz 2011
Nikt mnie wcale stamtąd nie wywalił i nie wywali, bo nie ma ku temu powodów. :]
"Deine Deutschkenntnisse haben hier noch keinen überzeugt." -- no tak, jak ciągle mi taki zochama pisze, że 50% z tego co napisałem jest źle, nie mówiąc przy tym co, no to nie dziwota. Nie za bardzo idzie się przy waszym boku podszkolić :]
"....dann haben die mein Konto auch gelöscht." - jak się pisze nie na temat, to tak się niestety dzieje :) choć to akurat forum jest chyba wyjątkiem.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - tłumaczenia