Viadrina 2012/2013

Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 110
no, to jaki akadaemik? Ty masz forsy... W Słubicach?
Gaudium albo Iuventa ale forsy tak zabardzo nie mam bo na żaden kurs przygotowawczy się nie zapisałam... Dopiero od 05.10 zaczynam ;)
No, to włącz wrszcie internet oraz żarówę i przekonaj się sama, że we Frankfurcie akademik kosztuje tylko 200 jajek. W Słubicach: ponad 400!
Wszystko na pieniądze nie przekładaj... Najpierw to ja chcę się ogarnąć na uniwersytecie a mieszkanie można zawsze zmienić szczególnie gdy się zna lepiej język i realia. Napiszcie lepiej jak tam te kursy wyglądają
Witam,
Chciałabym za rok studiować prawo polsko-niemieckie na Viadrinie. Nie wszytsko jest dla nie jednak do końca jasne ,a chciałabym wiedzieć pewne informacje 100%towo.
1. Jaką trzeba mieć średnią ocen , żeby się dostać?
2. Jakie przedmioty trzeba zdawać na maturze?
3. Czy matura dwujęzyczna lub dsd to automatyczny wstęp na uczelnię?
4. Czy są jakieś egzaminy wstępne?
Cytat: agatka05050
Witam,
Chciałabym za rok studiować prawo polsko-niemieckie na Viadrinie. Nie wszytsko jest dla nie jednak do końca jasne ,a chciałabym wiedzieć pewne informacje 100%towo.
1. Jaką trzeba mieć średnią ocen , żeby się dostać?
2. Jakie przedmioty trzeba zdawać na maturze?
3. Czy matura dwujęzyczna lub dsd to automatyczny wstęp na uczelnię?
4. Czy są jakieś egzaminy wstępne?

Ad.1 W tym roku kierunek nie był objęty NC więc średnia ocen nie jest takim ważnym kryterium jak w przypadku kierunków objętych tym ograniczeniem więc po prosty się wpisujesz...
Ad.2 Obojętnie jakie przedmioty zdajesz ważne żeby z jak najlepszym wynikiem (możesz się ograniczyć tylko do przedmiotów obowiązkowych jeżeli jesteś przekonana o studiowaniu w Niemczech)
Ad.3 Nie jestem pewna co do matury dwujęzycznej ale DSD II zdane na obojętnie jakim poziomie B2 czy C1 uprawnia Cię do studiowania na Viadrinie.
Ad.4 Brak egzaminów wstępnych, istnieje tylko dobrowolny udział w kursach przygotowawczych które są płatne.
Pzdr
Czy ty czasem nie jesteś z Poznania ?
aha nie jesteś...
Dzięki twoim radą irkamozna włączyłam internet i żarówę i się dowiedziałam....
Cytat: kettenbriefe
Czy ty czasem nie jesteś z Poznania ?
No, właśnie, bo skądsiś ciebię znamy.
Irkamozna co masz wspólnego z viadriną oprócz cennych wskazówek dla gówniarzy, którzy jeszcze nie wiedzą że Leben ist schwer ;) Czyżbyś również godnie reprezentowała stolicę Wlkp...
Dziękuję za odpowiedż. Pozdrawiam również irkamoznę, nie ma to jak uprzejmośc, takich ludzi potrzebujemy. Ps. Nie Poznan tylko Szczecin
odpowiedź*
Szczecin? To jeszcze gorzej. Takich nauczycieli nie potrzebujemy, odpowiedź*
Nie żebym się wtrącał, ale czy ktoś przejrzał już tę stronę:
http://www.europa-uni.de/pl/internationales/interessenten/index.html

i za irkamozna - popierdywanie na forum, zamiast samemu wyszukać istotne i sprawdzone informacje
Składał ktoś podanie o stypendium startowe ? Macie już odpowiedź ?
Ja już dawno mam.
Od kiedy dokładnie ?
Od 30. August.
Sorki...1983.
edytowany przez irkamozna: 07 wrz 2012
no to przepadło...
Cytat: kettenbriefe
no to przepadło...
A, nie mówiłam?
No no... Ubolewam że nie zastosowałam się do twoich cennych i sprawdzonych rat, jednak proszę o wybaczenie i dalsze komentowania moich wpisów. Mam nadzieję że jeszcze mam szansę się poprawić i docenić możliwości mojej dotychczas wyłączonej żarówy...
Ubolewaj, męcz się, cierp, obrażaj się i pozdrawiaj. Nie masz szans się poprawić, ale tego ci już nie wyjaśnię, bo mi to wszystko za durne. Twoja żarówa, to twoja żarówa. Co ty z nią zrobisz geht mir tangential am Arsch vorbei.
Co zrobić, taki los człowieka współczesnego stającego się ofiarą systemu ale nie przejmuj się i tak tego nie zmienisz już się poddałaś zresztą... Atak najlepszą obroną !
Jak jescze nie jesteś do końca sfrustrowana i ci się znudziło wypisywanie tych głupot to napisz coś związanego z tematem głównym chociaż ot tak dla urozmaicenia wypowiedzi...
Same ofiary tutaj...
Sooo, das haben wir erledigt...
Kettenbriefe - odpowiadając na Twoje wcześniejsze pytanie to juz sa odpowiedzi w sprawie stypendium startowego.
Mi się udało. Mojej koleżance , ktora miala nawet lepsza srednia ode mnie nie przyznali - więc brali pod uwagę chyba bardziej listy motywacyjne
pozdrawiam
Czyli po polsku: Live is brutal and full of zasadzkas and kopas w dupas.
Pozdrawiam.
Life*
Pozdrawiam.
Cytat: negativecreep
Life*
Pozdrawiam.
No, to sobie piardnęłeś, ale...
Klaudiach- dzięki za info, rozumiem że decyzje otrzymałaś listownie ?
Do zobaczenia na Viadrinie !
Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 110

»

Nauka języka