Viadrina 2012/2013

Temat przeniesiony do archwium.
91-110 z 110
| następna
Cytat: kettenbriefe
... rozumiem że decyzje otrzymałaś listownie ?
Do zobaczenia na Viadrinie !
A, skądże to aż takie podejrzenie? Nie widać przesłanek na to. Dzisiejsza Viadrina uczy Winnetou i Apanaczi i porozumiewa się z licencjatami przy pomocy tam-tamów i znaków dymnych. Do zobaczenia...
edytowany przez irkamozna: 15 wrz 2012
..., rozumiem że decyzje otrzymałaś listownie ?
Do zobaczenia na Viadrinie !

W poprzednim tygodniu rozsyłali maile.
aaaa listy będą rozsyłane w następnym tygodniu.
:)

edytowany przez negativecreep: 15 wrz 2012
aaaaa, tam-tamy? Kiedy?
Jest ktoś na kursie przygotowawczym z matmy ? Jak tam zakres materiału podobny do tego co my w szkołach przerabialiśmy czy zupełnie inne tematy...
Ireno do dzieła !
Jak trwoga, to do Boga?

Mengenlehre,
Bruchrechnung,
Potenzen,
Wurzeln,
Logarithmen,
lineare und quadratische Gleichungen und Ungleichungen,
lineare Gleichungssysteme,
Vektoren,
Matrizen,
Folgen,
Differenzial- und Integralrechnung.
To to akurat jest na stronie.... Spodziewałam się czegoś oryginalnego po tobie Ireno !
więcej nie ma. Opanuj tyle, to ci wystarczy, bączku.
I czego tak durnowato pytasz?
Jak tam zakres materiału podobny do tego co my w szkołach przerabialiśmy czy zupełnie inne tematy...
edytowany przez irkamozna: 16 wrz 2012
Jak już masz taką boską moc to podaj link do materiałów Irenko....
Bo na pewno otrzymam durnowatą odpowiedź od Cb !
Widzę, że jesteś strasznie osamotn. Siedzisz dn i nocami przed komputerem i piep..sz o d..e Maryni, w nadzie, że cb ktoś wysł i zostanie tw przyjacielem on the leine. Im bdz ktoś próbuje, tym durniejsze tw reakcje. Taplasz się w tym tw strachliwym błotku i cykasz gimbusowe uwagi, jakby to był poziom Viadriny. Tylko żal moją wielką d..e ściska, jak czytam takie wpisy, jak tw. Typowo polski nieuk, co będzie jeszcze niedajboże mj dzieci uczył. Typowe dla takich cieciów po maturze jest zgłaszanie się co kilka godzin z jeszcze durniejszym koment. Ach, żal d..ę ściska...
Poświerkaj sobie z podobną do ciebie negativecreep.
edytowany przez irkamozna: 16 wrz 2012
Dokładnie tak myślę o twojej postawie oczywiście bez tych wulgaryzmów ;) Szybko się skomentowałaś ...
%==o
Hej - jest pokoj do wynajecia, we frankfurcie, 130 euro ze wszystkim, 10 min od Collegium Polonicum i Viadriny. Zainteresowanych prosze o kontakt na pw. Pozdrawiam i trzymam kciuki!
Jak tam po DSH ? Kolejny sukces ?!
Jak tam po DSH ? Kolejny sukces ?!
Kolejna wsypa!
Cześć wszystkim;) mam kilka pytań odnośnie studiowania 'Kulturwissenschaften'. A mianowicie: Jakie przedmioty trzeba zdawać na maturze? Jak wyglądają studia (ilość przedmiotów, kolokwia itp.) Czy wszystkie wyklady odbywają się w języku niemieckim? Chciałabym też usłyszeć opinię studiujących bądź tych którzy ukończyli już te studia.Proszę o odpowiedź ;)
Nie kończyłem tych studiów, ale pewnie jakbyś się udała do pierwszego lepszego McDonald's to byś kilku znalazła (ewentualnie KFC lub jakiegoś kebabowca).
edytowany przez Tamod: 08 lis 2012
Ja kończyłam wszystkie studia na świecie i tutaj mogę odpowiedzieć,że:
- nic nie trzeba zdawać (bo i po co, skoro i tak wszystkich przyjmują?)
- studia wyglądają do bani, bo latają tylko Japanesen bez jaj
(nie ma przedmiotów, nie ma kolokwiów, nie ma nic - to są studia, durniej być nie może)
- wszystkie wykłady odbywają się w nie specjalnie określonym języku.
Ogólnie: tylko wyjść za mąż, dać się zaciążyć i mieć dużo "Grześków" w domu.
Alles klar?
Czyli ogólnie wasze opinie o Viadrinie nie są najlepsze? W takim razie co moglibyście mi polecić, gdyż chciałabym studiować jakiś kierunek językowy, głównie mam na myśli niemiecki i angielski, blisko Berlina...?
Cytat: moONIS12
Czyli ogólnie wasze opinie o Viadrinie nie są najlepsze? W takim razie co moglibyście mi polecić, gdyż chciałabym studiować jakiś kierunek językowy, głównie mam na myśli niemiecki i angielski, blisko Berlina...?

Viadrina jest ok, tylko nie kulturoznawstwo!!!
Temat przeniesiony do archwium.
91-110 z 110
| następna

»

Nauka języka