proszę o małą pomoc :)

Temat przeniesiony do archwium.
Witam.Mam na imię Ewelina i mam 19 lat. Od dłuższego czasu mam problem z wybraniu studiów..Chciałabym uczęszczać na studia zaoczne do Warszawy tylko problem tkwi w tym że nie wiem na jaką uczelnie mam iść.. najlepiej chciałabym iść tam gdzie jest najniższy poziom,ponieważ mój niemiecki nie jest az tak dobry pomimo tego że dobrze napisałam mature i byłam najlepsza z klasy jesli chodzi o jego znajomość ..prosze o pomoc te osoby które naprawde mogą mi pomóc.będę bardzo wdzięczna i jesli bedzie to mozliwe to będę próbowała się jakoś odwdzięczyć.
Pozdrawiam cieplutko wszystkich,którzy lubią i chcą pomagać. :)
Cytat: Ewelina858
najlepiej chciałabym iść tam gdzie jest najniższy poziom

to po co w ogóle iść?
po co marnować swój czas?
Ewelina, gdzie ci pomóc i w czym?
W wyborze szkoły, czy potrzymać za rączkę?
...a, może za ciebie nauczyć się Niemca? Już pomogłam. Nauczyłam się.
Droga koleżanko nie bądź taka mądra bo Ci przodu zbraknie..nie wiesz w jakiej moge być ciezkiej sytuacji wiec sie nie udzielaj i zachowaj takie wpisy dla siebie. ..
tak dostałam sie na UW w tamtym roku ale moja sytuacja zmusiła mnie do zrezygnowania z uniwersytetu..i postanowiłam pójść chociaż zaocznie,,a napisałam że niski poziom ponieważ nie mam wystarczająco czasu by siedziec całymi dniami.A jesli pytacie dlaczego chce isc.? bo zawsze marzyłam studiować niemiecki..
Może nie powinnam się wcale odzywać, bo jestem dopiero w 1. LO i wcale nie znam żadnych uczelni... Ale krew mnie zalewa, gdy czytam tak chamskie posty niektórych użytkowników forum i chciałabym móc Ci jakoś doradzić. Tak sobie myślę, że skoro nie czujesz się mocna w niemieckim, to może postaraj się najpierw trochę podciągnąć, powtórzyć, poczytać nieco po niemiecku, może kupić jakiś kurs. A ze studiowaniem jeszcze chwilę poczekaj, byś mogła tam trochę zrozumieć i by te studia coś Ci dały.
Przepraszam, że to taka moja bardzo amatorska rada, ale, jak widać, na tym forum ciężko jest znaleźć kogokolwiek obeznanego, kto nie będzie krytykował i przechwalał się swoimi osiągnięciami, tylko chętnie wyciągnie pomocną dłoń.
Życzę powodzenia!
Cytat: Dreams_Lady
Przepraszam, że to taka moja bardzo amatorska rada...
No, i patrz ewelinka, nawet amatorzy znają ten czarodziejski przepis, a ty taka ciemnota.
Może zechciałabyś się całkiem przypadkiem i na luziku troszeczkę poduczyć?
Ha!
To prawie odkrycie Hameryki!
(ja bym sobie położyła książki pod poduszkę - wiedza wtedy sama wchodzi do bańki podczas snu)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Dla początkujących