germanistyka z iberystyką

Temat przeniesiony do archwium.
aloha!

uwielbiam niemiecki i od kilku już lat wiążę z nim moją przyszłość. jednocześnie zaczęłam się zastanawiać nad rozpoczęciem nauki nowego języka. choć wiele lat uczyłam się w szkole angielskiego, szczerze go nie znoszę. za to hiszpański wydaje mi się śliczny i melodyjny (przy okazji chciałam polecić hiszpańską grupę ill nino - miodzio:))

czy gdzieś w naszym pięknym kraju można studiować germanistykę z iberystyką? jeśli tak, jak wyglądają egzaminy? z góry thx za każdą odp! pzdr, ola
szczerze mowiac nie slyszalam jeszcze o takiej mozliwosci. ale np. we Wroclawiu sa oba te kierunki, wiec nic nie stoi na przeszkodzie, by studiowac je jednczesnie - wystarczy sie postarac o indywidualny tok studiow. zazwyczaj nie jest to az takim problemem. i wiem, ze wiele osob tak robi i studiuje na dwoch kierunkach filologicznych w przeroznych kombinacjach.
dzięki serdeczne za info! ola
ale ja slyszalam,ze na uam-ie jest etnolingwistyka,ktora polega na nauce jednego jezyka zaawansowanego i drugiego od podstaw,hiszpanski tez jest:)
ja też chcę studiować hiszpański, na razie studiuję niemiecki!!!Fajnie,że ktoś ma takie same chęci!:)pozdrawiam
To ja rowniez mam pytanie do tego tematu! W jakich miastach mozna to studiowac?tez mam takie same zainteresowanie...i fajnie by bylo jeszcze do mojej nauki niemieckiego dolaczyc hiszpanski(ale oczywiscie od podstaw) Mi bardzo zalezy na Rzeszowie...lub gdzies okolice chociaz...
Bardzo dobry pomysł :) Ja również uczę się niemieckiego, w tym roku planuję zdawać ponownie na studia językowe, no i rozpoczęlem nauke hiszpanskiego, narazie we wlasnym zakresie :) Może już sie ktoś orientuje czy na UG jest mozliwosc studiowania niemieckiegi z hiszpanskim? Bo ja narazie sie dowiaduje o to :)
hej, a nie myśleliście o Studiach Filologiczno-kulturoznawczych Europy Zachodniej na UW?
Tam jest możliwosć studiowania filologii germanskiej i iberystki, tyle, że trzeba znać dwa języki (angielski, niemiecki lub francuski) na wysokim poziomie.
Zresztą zobaczcie tutaj:
http://www.sfkez.uw.edu.pl/index.htm
Czesc Jesli uwielbiasz niemeicki to mam do ciebie proźbe.. Mam zadanie z niemca :( a niemiecki idzie mi cienko. Zwrocilam sie do ciwebie po to, abys mi pomogla gdybys mila taka mozliwosc. Napisz an [gg] lub napisz maila : [email] jezeli bedziesz mogla mi pomoc to z gory dzieki - Marta
***Aśka*** a skad jestes?
Mam pytanie:
Czy w ogole mozna gdzieś studiować lingwistyke o kombinacji niemiecki- hiszpański lub germanistyke z drugim hiszpańskim???
Tylko dobrze bylo by gdyby hiszpański byl od podstaw.
jesli ktos mialby jakies informacje...to prosze o kontakt. Najlepiej na forum;]
jasmin zostawiłam Ci info na '' zlifuj sój hiszpanski''
Dziękuję;]
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Nauka języka

»

Pomoc językowa