hmmm, jak narazie to wiem, ze napewno zdaje matme i niemiecki na rozszerzonym... no ale gegry, badz historii w zupelnosci mi sie nie widzi :/ teraz w 3 kl, czyli maturalnej, nie mam jush tych przedmiotow, wiec musialbym sie sam przygotowac, a to jest nielada wielkie utrudnienie i stres ;( a problem jest taki, ze do konca wrzesnia, trza jush bezzwlocznie wybrac, co zdajemy na maturze i w sumie nie wiem co robic, bo nigdzie nie moge sie doszukac wymagania na viadrinska ekonomie :/
Narazie nie mam zadnego zertifikatu, bo w sumie nie byl mi do tej pory zaden potrzebny, poniewaz i tak naszego rocznika (czytaj krolikow doswiadczalnych) zaden papier nie zwalnia z matury. Ale zostalem dopuszczony do egazminu DSD II (zdaje go koniec listopada/poczatek grudnia), ktory jest respektowny na rowni z wymaganym na Viadrinie DSH ... i mam nadzieje, ze pomyslnie go zalicze ^^ hoffentlich...
Dalej prosze o pomoc i o infromacjie odnosnie mozliwosci studiowania ekonomii na Viadrinie ... z gory THX, pozdro 600 GL & HF