Viadrina/Humboltd/Akademia Ekomomiczna w Poznaniu?

Temat przeniesiony do archwium.
ja mam pytanie do Was....chociaz nie wiem czy mi bedziecie mogli pomoc a chodzi o to ze nie wiem gdzie isc na studia!!chce do Niemiec naa ekonomie i tu mysle o Humbolcie i Viadrinie ale juz sama nie wiem co mam wybrac....no albo AE w poznaniu..moze ktos z was studiuje na tych uczelniach i chce mi cos doradzic lub odradzic??
Mam podobne wątpliwości.Jakie są zasady rekrutacji na viedrine???proszę o kontakt [email]
biora pod uwzage srednia z liceum i oceny z matury ...czyli swiadectwo zakonczenia szkoly i swiadectwo maturalne
ja wlasnie koncze Viadine i goraco polecam, jesli chcesz miec kontakt z profesorami, poznac duzo fajnych ludzi z wielu krajow...polecam Viadrine.
nie zalogowany powiedz jakie kraje najwieksza przewage maja na Viadrinie jak bys mogl...i ile Polaczkow jest...i gdzie bys radzil mieszkac...Slubice czy Frankfurt??
Ja konczylam Viadrine. Wez sobie na poczatek Slubice a pozniej zobacz gdzie CI bedzie lepiej :-) W Slubicach cos sie jeszcze dzieje i ludzie sie tak nie separuja jak we Frankfurcie :-)))

Pozdrowa
chcesz przez to powiedziec ze niemcy sie mardziej eparuja a Frankfurt jest nudniejszy niz Slubice...a ja msylam ze w Slubicach nie ma nic
hej, nawiązując do twojego pytania, mam podobne.tzn. studiuje w sgh w warszawie, wlasnie koncze pierwszy rok. niemiecki umiem slabo, za to bardzo dobrze znam angielski i hiszpanski. zalezy mi na przeniseieniu sie na studia do niemiec, slyszalam o takiej mozliwosci... czy to rzeczywiscie mozliwe. oceny uzyskane przez nas w polsce uznawane sa przez uniwersytety w niemczech? zalezy mi bardziej na kontynuacji nauki a nie zaczynaniu od nowa, czy to mozliwe?znacie jakies dobre szkoly z kierunkami ekonomicznym w niemczech? najlepiej na poludniu, np. stuttgard?na jakiej zasadzie przeprowadzane sa takie przeniesienia? wymagana jest znajomosc niemieckiego? jakies egzaminy? bardzo wysoka srednia? jesli ktos jest zorientowany w tych sprawach badz wie gdzie moge pytac o takie sparwa prosze o kontakt [email]
Temat przeniesiony do archwium.