germanistyka-uj czy wsjo?

Temat przeniesiony do archwium.
czesc.czy ktos z was moze mi doradzic czy studiowac lepiej germanistyke na uj czy wsjo?
chyab lepszy jest tytul uzyskany na uniwersytecie! a uj to juz wogole! mysl ze po studiach moze byc latwiej na znalezienie pracy
z drugiej strony wsjo prowadzi fakultety zintegrowane. fil.ger. + elementy dziennikarstwa i kultury medialnej a na uj jest tylko fil.ger. i co po tym bede robil?zostane tłumaczem albo nauczycielem-porażka. co o tym myslisz?
Ja studiuję germanistykę na UJ. Jestem bardzo zadowolona, ale musisz wiedzieć, że to kierunek nauczycielski! Będziesz się uczył rzeczy typu literatura, historia czy językoznawstwo, a jeśli nie interesuje Cię bycie tłumaczem lub nauczycielem to po co Ci to? Jeżeli interesuje Cię kultura obszarów niemieckojęzycznych, wybierz germanistykę! Jeżeli wolisz być dziennikarzem ze znajomością języka, wybierz wsjo. Pamiętaj, że filologia to nie jest nauka języka. M.in. też, ale nie tylko i nie przede wszystkim! Pozdrawiam
na poczatku to dzieki za odpowiedz.chcialbym zapytac cie jeszcze o jedno.zakladajac,ze pojde na uj,jak to mowisz na kierunek nauczycielki,to po tym moge zrobic sobie jakies studia podyplomowe i zastac kims innym niz nauczycielem badz tlumaczem?prosze o odp.

« 

Studia językowe

»

Studia językowe